Vilallonga de Ter acull amb èxit un taller de rastres sobre la neu

El taller va combinar l’aprenentatge de coneixements teòrics i pràctics, i va donar al públic nocions de descobriment, exploració i orientació, en un entorn natural dels Pirineus de la Vall de Camprodon. 
El diumenge 27 de gener, Vilallonga de Ter va acollir el Taller de rastres sobre la neu. L’activitat va aplegar una trentena d’assistents, que van gaudir d’una jornada que va combinar coneixements teòrics i pràctics. El públic, majoritàriament juvenil i familiar, va aprendre nocions bàsiques sobre diferents tipus de rastres que es poden trobar a la natura, així com sobre la fauna present al territori de muntanya pirenaica.
Els nens i nenes participants van gaudir amb les diferents mostres i rastres que s’anaven descobrint durant la ruta, des de plomes a una banya de cabirol. Tot plegat, en un entorn natural privilegiat, fet que ajuda a resistir millor les tensions i l’estrès de la vida diària. L’activitat va estar dirigida per l’especialista en rastres Laura Roqué, biòloga del projecte Ulnae Bones i per Ponç Feliu, del Consorci del Ter.
El taller ha estat organitzat amb la col·laboració del Consorci del Ter, del qual el municipi de Camprodon en forma part, i Dipsalut de la Diputació de Girona. Es tracta d’una activitat emmarcada en el programa “Salut i Natura a la vora del Ter”, que pretén dinamitzar la zona del Ter amb activitats i propostes culturals i socials.
Rastres 4