Un nou vídeo-reportatge promociona els actius i atractius turístics de Camprodon i la Vall

L’objectiu del vídeo és fer palesa la riquesa variada i territorial de Camprodon, on turisme, gastronomia, patrimoni i cultura conviuen i esdevenen protagonistes. En aquest sentit, durant l’audiovisual es destaquen diferents punts d’interès i establiments representatius de Camprodon.
Un nou vídeo promociona els actius i els principals atractius naturals, patrimonials, gastronòmics i turístics de la Vall de Camprodon i de Camprodon. L’objectiu d’aquest material és fer palesa la importància de l’entorn camprodoní, a més de fer constar la seva riquesa com a territori estratègic de la demarcació de Girona. Tal com explica Xavier Sala, alcalde de Camprodon, la Vall i el municipi «són històrics en tots els sentits». La prova està en el fet que «el turisme forma part de la nostra vida quotidiana. Estem acostumats a rebre gent», destaca l’alcalde.
És per això que, al llarg dels 8 minuts de duració del reportatge, s’exposa la vinculació d’agents molt variats, que conviuen en un mateix territori. Pel que fa a l’àmbit de la cultura i el patrimoni, al vídeo apareixen espais com poden ser el Monestir de Sant Pere, el Castell de Sant Nicolau, l’església de Sant Cristòfol, a Beget, el Passeig Maristany, el Passeig de la Font Nova o el Pont Nou. Es tracta de llocs que ofereixen una estampa única i que fan irresistible la foto de record per a molts turistes i visitants que cada dia passegen per la Vall i el municipi. «Indrets on es pot copsar la màgia de Camprodon», assegura l’alcalde, Xavier Sala.
Gastronomia de proximitat i productes de qualitat
Una altra de les particularitats a les quals es fan referència en el vídeo és la varietat de productes de qualitat i de ‘Km0’ que ofereix la regió. Josep Antoni Fortuny, director d’operacions de Galetes Birba, una marca insigne de la Vall, apareix en el reportatge explicant que «volem seguir creixent amb nous productes i millorant el servei als clients, sempre amb ingredients frescos i naturals». Per la seva banda, Josep Pastoret, president de la Cooperativa Ramadera de Molló, que agrupa els productors de la trumfa de la Vall, ens parla d’aquest producte tan apreciat: «unes patates molt demandades a restaurants i clients de la comarca del Ripollès, per la seva qualitat». A més, la trumfa (que és com es coneixia antigament la patata), és un aliment que forma part de l’àmbit social i històric del territori camprodoní. Remarcant aquest caràcter de proximitat i excel·lència, al vídeo es mostren les carnisseries Tony-Engràcia i El Pont, dos dels establiments de la vila que ofereixen embotits i productes de la Vall. Finalment, el documental ens permet entrar als fogons del restaurant El Pont Nou (pertanyent al col·lectiu gastronòmic Cuines de la Vall de Camprodon) on els germans Xavi i Francina Rigat ens ensenyen a cuinar un dels seus plats més exquisits.
L’alcalde Xavier Sala també exposa que a Camprodon hi té cabuda tota mena de turisme: «l’esportiu, el cultural i de natura. I això és gràcies que oferim uns equipaments necessaris en un entorn privilegiat».
El vídeo, realitzat per Manuel Tey i produït per Marta Martín, el podeu trobar en aquest enllaç.