Un estudi mesura l’impacte econòmic de l’estació de Vallter 2000 en l’economia de la comarca

L’impacte directe de Vallter 2000 suposa un 0,5% sobre el valor afegit brut (VAB) de la comarca del Ripollès.
headm-01-estacio-galeria-2estaciogaleria15
Les estacions de muntanya de FGC, entre les quals figura Vallter 2000 juntament amb la Molina, Vall de Núria, Espot i Port Ainé, generen uns impactes totals de 222,90 milions d’euros sobre la producció, 121,25 milions d’euros de valor afegit, 2.194 llocs de treball i 31,74 milions d’euros d’impacte fiscal.
Són dades que es desprenen de l’estudi sobre l’Impacte econòmic de les estacions de muntanya de FGC realitzat pel Centre d’Estudis UPF Sports Lab de la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Aquest estudi mesura els efectes importants que pot tenir una estació de muntanya en la seva zona geogràfica d’influència pel que fa a la generació d’activitat econòmica i  la creació d’ocupació.
Pel que fa a Vallter 2000, l’estació té un impacte econòmic considerable sobre l’economia de la comarca. Concretament, té un impacte directe sobre el valor afegit brut (VAB) de 2,42 milions d’euros. A més, l’impacte directe de Vallter 2000 suposa un 0,5% sobre el VAB de la comarca.
Segons l’estudi, a totes les destinacions del Grup FGC, per cada euro addicional de despesa es genera una producció al voltant de 2 euros. A més, per cada milió d’euros addicional que FGC inverteix en qualsevol tipus de despesa, es genera al voltant de 20 llocs de treball.