Triantafollys Liotis, una Medalla Albéniz més que merescuda

El jove pianista grec Triantafyllos Liotis posa el públic dempeus amb una brillant interpretació de la Suite Iberia, l’obra més difícil i ambiciosa d’Isaac Albéniz.
Liotis1
Un Monestir pràcticament ple va vibrar ahir diumenge al so de la dificultosa partitura de la Suite Iberia, considerada per molts entesos la gran obra mestra del compositor camprodoní Isaac Albéniz. Amb energia i sentiment, el jove pianista grec Triantafyllos Liotis va escometre magistralment els quatre quaderns de què consta l’obra i va deixar el públic assistent completament embadalit. La llargada de la partitura i la dificultat de les seves dotze peces, que alternen estils musicals diferents, fan de la Suite Iberia un dels cims més importants de la literatura pianística espanyola de tots els temps i també una obra de complexa interpretació que només els concertistes més genials s’atreveixen a tocar de forma íntegra. És per això que el concert d’ahir representa una autèntica proesa i certifica la qualitat interpretativa de Liotis, que no en va es va alçar el 2015 amb el premi al millor intèrpret d’Albéniz al Concurs Maria Canals.
IMG-20160815-WA0029
En acabar el concert, Alfonso Alzamora, descendent directe d’Isaac Albéniz, va fer entrega de la Medalla Albèniz a Triantafyllos Liotis com a reconeixement a la seva interpretació. Així mateix, l’acte va comptar amb la presència del cònsol de Grècia a Barcelona, Fernando Turró Homedes, que li va fer entrega a Liotis del diploma commemoratiu.  De la seva banda, l’alcalde de Camprodon, Xavier Sala, va dedicar unes paraules de felicitació a l’artista per la seva magistral interpretació i va agrair la tasca feta per tots i cadascun dels impulsors del certamen, que arriba a la 31a edició, citant explícitament l’exemple que van donar Lluis Serrahima i Jordi Berdala. Finalment, l’alcalde va adreçar una sincera felicitació a l’actual director del Festival, Sr. Gennady Dzubenko, per la feina i organització d’uns concerts de gran qualitat musical.
El concert d’ahir suposa, així doncs, una  fita més en el camí de projecció i consolidació del Festival Albéniz, ja que són pocs els intèrprets qualificats a nivell mundial que han tingut l’oportunitat  d’interpretar de manera  íntegra la Suite Iberia. En aquest sentit, l’actuació de Liotis certifica el lideratge del certamen camprodoní a nivell internacional pel que fa a difusió de l’obra i música del genial Isaac Albéniz.
CLICA AQUÍ PER VEURE L’ÀLBUM COMPLET DE FOTOGRAFIES DEL CONCERT