Tret de sortida a les obres de rehabilitació de Cal Marquès

Els treballs han començat aquest mes d’abril i és previst que finalitzin el 2019. L’objectiu de l’Ajuntament és remodelar l’interior i l’exterior de l’edifici per convertir-lo en un espai patrimonial i cultural de referència al territori i obert a tots els veïns i veïnes i entitats.
L’Ajuntament de Camprodon ha iniciat aquest mes d’abril els treballs de rehabilitació del centre museístic de Cal Marquès. L’actuació s’emmarca dins del projecte Patrimc@t, un programa de l’entitat País d’Art i d’Història Transfronterer de les Valls Catalanes del Tec i del Ter que té com a objectiu recuperar i revaloritzar el patrimoni cultural i històric transfronterer a tota la regió creant una xarxa de centres d’interpretació del patrimoni a banda i banda dels Pirineus.
Centre museístic Cal Marquès (Ajuntament de Camprodon)
Les obres a Cal Marquès és previst que s’allarguin fins l’any 2019 i tenen un cost de 593.469,18€, dels quals 385.754,97€ estan finançats a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i del programa INTERREG V-A ESPANYA-FRANÇA-ANDORRA (POCTEFA 2014-2020).
El projecte consisteix en la rehabilitació de l’interior i l’exterior de l’edifici de Cal Marquès amb l’objectiu de convertir aquest centre museístic en un espai multifuncional dedicat a difondre la figura d’Isaac Albéniz i a promoure els diferents aspectes patrimonials i culturals de la vila i de la Vall.
Xavier Sala, alcalde de Camprodon, afirma que “Cal Marquès és un espai que esdevindrà importantíssim per el nostre poble. Un espai que, durant molt temps si ha estat treballant i que finalment sortirà a la llum”. En aquesta línia, Sala referma que “la nostra voluntat és obrir les portes de Cal Marquès a tots els veïns i veïnes i entitats de la vila. I ho volem fer oferint-los un equipament segur, de primera qualitat, adaptat a la nostra realitat i que esdevingui una referència cultural i social arreu del poble, de la Vall i del territori”.
El projecte Patrimc@t compta amb la participació de 24 municipis del Vallespir i 7 municipis de Catalans, tots els de la Vall de Camprodon més Sant Joan de les Abadesses, juntament amb la Mancomunitat de la Vall de Camprodon i té un cost total d’uns 4,5 milions d’euros i un total de 15 actuacions. El projecte transfronterer es gestiona des de l’Agrupació Europea de Cooperació Territorial (AECT) ‘País d’Art i d’Història Transfronterer-Les Valls Catalanes del Tec i del Ter’ que va començar el 2010 amb la idea d’impulsar el desenvolupament territorial, social i econòmic de la zona a través del patrimoni.
El projecte PATRIMC@T està cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del programa INTERREG V-A ESPANYA-FRANÇA-ANDORRA (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. El seu ajut es concentra en el desenvolupament d´activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d´estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

Programa INTERREG V-A ESPANYA-FRANÇA-ANDORRA (POCTEFA 2014-2020)