Tret de sortida a les obres de neteja de les muralles del Castell de Sant Nicolau

Els treballs, impulsats per l’Ajuntament, s’han iniciat a finals d’aquest mes de juliol amb la supervisió de la Direcció General del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya.
Obres de neteja de les muralles del Castell de Sant Nicolau (Ajuntament de Camprodon)
L’Ajuntament de Camprodon segueix apostant fermament per posar en valor els diferents actius patrimonials, històrics i identitaris amb els que compta la vila. En aquesta línia, el consistori camprodoní -amb la supervisió i el suport de la Direcció General del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya- ha començat aquest mes de juliol els treballs de neteja de les muralles del Castell de Sant Nicolau.
L’actuació es duu a terme a través d’una empresa especialitzada i consisteix en el desbrossament i condicionament d’aquesta zona d’especial interès patrimonial. En concret, les tasques de neteja impliquen la retirada de vegetació amb l’objectiu d’oferir una visió nítida i completa d’aquest conjunt emmurallat situat a la muntanya de Sant Nicolau; i a partir d’aquí, es determinaran les accions futures a seguir.
Xavier Sala, alcalde de Camprodon, destaca que “aquest només és el primer pas d’un projecte que venim consensuant des de fa temps amb la Generalitat de Catalunya i que ens permetrà obrir a tots els camprodonins i camprodonines i als nostres visitants el patrimoni arquitectònic únic que tenim a la vila”. En aquest sentit, Sala referma que “Camprodon som un municipi amb molta personalitat i molt rellevant dins la història de la comarca. Per això és important que la nostra idiosincràsia i la nostra identitat pròpies siguin reconegudes i posades en valor”.