Temporada Gastronòmica de la Trumfa i el Poltre als restaurants del grup Cuines de la Vall

L’Associació de Cuines de la Vall de Camprodon va estrenar dissabte la temporada gastronòmica de la Trumfa i el poltre als establiments de restauració associats. Una jornada híbrida amb la Trumfa i el Poltre com a protagonistes, dels seus plats i menús temàtics, en el marc d’aquesta Temporada Gastronòmica present a casa nostra fins a l’1 de novembre de 2020.
La Temporada gastronòmica de la Trumfa i el Poltre d’aquest any aplegarà 11 establiments del col·lectiu de les Cuines de la Vall de Camprodon i 7 establiments més dels col·lectius dels Fogons de la Vall de Ribes i de l’Associació d’Hostaleria del Ripollès, que se sumaran amb les seves propostes culinàries.
La Trumfa conreada a les nostres muntanyes creix lentament i acumula nutrients i qualitats organolèptiques excel·lents. L’alçada, la terra i el clima fan que cada any torni a arribar una patata nova de textura forta i sabor profund i inigualable.
De nou, doncs, la Trumfa torna a ser protagonista de la tardor a les nostres taules. Un producte de qualitat que la Cooperativa Ramadera de Molló segueix desenvolupant dins el seu projecte de promoció, compaginat amb un cultiu respectuós amb la terra, tant si el cultiu es realitza seguint el mètode convencional com el de producció en ecològic. Un any més, tenim a les nostres mans un fruit exquisit, ple de possibilitats culinàries i de matisos.
D’altra banda, la cria d’egues és una de les tradicions més arrelades a la Vall de Camprodon, les seves característiques nutritives i el seu sabor la posaven en situació de ser
un producte de primera qualitat. Coneixedors d’aquestes peculiaritats, als restaurants hem apostat fort i hem anat desplegant un receptari que recull plats tradicionals i innovadors i que dóna protagonisme a totes les peces de l’animal.
Les Cuines de la Vall de Camprodon segueixen apostant per la carn de poltre, més enllà de la gastronomia, donant suport a la pagesia que, amb el seu bestiar i les seves labors, contribueixen a mantenir el paisatge de la Vall com un territori rural, viu i ric.
Les Cuines de la Vall de Camprodon conviden així els seus clients a tastar aquests plats tan especials durant aquestes setmanes per gaudir-los en tot el ventall de formes, textures i sabors.
Gaudiu de les propostes culinàries d’aquesta Temporada Gastronòmica i que vagi de gust!!!