S’inaugura la millora del tram de la Ruta del Ter entre Camprodon i Sant Pau de Segúries

L’actuació és finançada pel Consorci del Ter i ha consistit a refer un camí per evitar que ciclistes i senderistes hagin de travessar la C-38.
WhatsApp Image 2018-02-01 at 12.23.40(1)
Durant el mes de desembre s’han dut a terme diverses actuacions de millora en el tram de la Ruta del Ter que connecta els municipis de Camprodon i Sant Pau de Segúries als entorns del pont del Carbur i el pont de Can Peric. La principal actuació ha consistit a refer el camí que connecta la pista forestal formigonada amb un camí que hi ha 10 metres més amunt que condueix fins a Sant Pau de Segúries, evitant així que ciclistes i senderistes hagin de travessar la C-38.
Aquest vial té aproximadament 80 metres de longitud amb un pendent no superior al 8-10% i una amplada útil constant d’1,2 metres. Els treballs, realitzats per la Fundació Map, també han inclòs el desbrossament i neteja de restes vegetals a la zona, i la retirada d’un transformador que estava en desús.
L’obra ha estat finançada pel Consorci del Ter, amb la col·laboració d’Aigües de Vic i la Fundació Girbau, i és fruit d’un conveni entre l’Ajuntament de Camprodon, el Consorci del Ter i la propietat d’aquests terrenys.
WhatsApp Image 2018-02-01 at 12.23.39
Inauguració del nou tram
Aquest dijous 1 de febrer al matí els responsables de l’obra i els representants dels dos municipis beneficiaris d’aquestes actuacions de millora han inaugurat el nou tram de la ruta. La inauguració ha comptat amb la presència del president del Consorci del Ter, Joaquim Roca, l’alcalde de Camprodon, Xavier Sala, l’alcaldessa de Sant Pau de Segúries, Dolors Cambras, el gerent d’Aigües de Vic, Guillem Tresserra i per part de la Fundació Girbau, Pere Girbau i Joan Girbau.
L’alcalde de Camprodon, Xavier Sala, ha agraït el Consorci del Ter i les entitats que han fet possible aquesta actuació el seu reiterat compromís amb el territori. Sala ha assegurat que es tracta d’una actuació molt important per a Camprodon i la Vall de Camprodon: “El fet que aquest camí no travessi la carretera ens permet disposar d’una via molt més segura per a senderistes i ciclistes, el motiu principal pel qual es va considerar necessari dur a terme aquesta obra”.
WhatsApp Image 2018-02-01 at 12.23.40