Satisfacció entre els camprodonins i camprodonines pel Carnaval d'enguany

L’Ajuntament tanca el període de valoració del Carnaval 2016 amb un total de 64 enquestes recollides. El pack sopar+entrada, el recorregut de la Rua i la ubicació del jurat són els tres aspectes més ben puntuats pels camprodonins i camprodonines.
Gràfic2
Una de les prioritats principals de l’equip de govern municipal és consolidar el lideratge cultural de Camprodon a la comarca, tot impulsant noves apostes estratègiques i reforçant les activitats de capçalera a fi de dotar-les de major projecció i popularitat. En tant que cita ineludible del calendari festiu i cultural, el Carnaval és un dels esdeveniments que des de l’Ajuntament existeix la voluntat de potenciar i nodrir de continguts. I, en aquest sentit, enguany s’ha dut a terme una enquesta de valoració de la festa amb l’objectiu de captar idees, demandes i opinions relatives a la programació i el format de les activitats realitzades i millorar-ne les futures edicions. Entre d’altres qüestions, l’enquesta preguntava als camprodonins i camprodonines  per l’horari i recorregut de la Rua, el pack sopar+entrada i el Ball de Carnaval. En total es van recollir fins a 64 respostes de veïns i veïnes, les opinions dels quals seran tingudes en compte en el disseny i preparació del Carnaval de l’any vinent.
Gràfic3
En termes generals, la valoració que els camprodonins i camprodonines fan del Carnaval 2016 és molt positiva. Els aspectes més ben puntuats són, per aquest ordre, el pack sopar+entrada, el recorregut de la Rua i la ubicació del jurat, tots tres amb índexs d’aprovació al voltant del 90%. El format i continguts del Ball i la decisió de convertir el guanyador de la Rua en el Rei Carnestoltes de l’any següent també gaudeixen d’una acceptació àmpliament majoritària entre els enquestats (68 i 76% respectivament). Així doncs, l’únic aspecte del Carnaval que desperta una certa controvèrsia és l’horari d’inici de la Rua, que enguany va començar a les sis de la tarda. Un 48% dels enquestats valora positivament l’avançament de l’horari, però un 46% no acaba d’estar-hi d’acord. Anna Colomer, regidora de Cultura i Festes, afirma en relació a aquest tema haver pres “bona nota” de la divisió d’opinions i manifesta la voluntat de l’Ajuntament “de seguir treballant per tal de trobar un horari que conciti un major consens”.
Gràfic7
Gràfic4
 
A nivell global, la regidora manifesta sentir-se “satisfeta” per la bona acollida del Carnaval i valora positivament les bones opinions recollides respecte a la major part dels aspectes de la jornada. Anna Colomer també ha volgut, en nom de l’Ajuntament, donar les gràcies de forma expressa a totes les persones que han participat en l’enquesta pel seu interès i predisposició, tot assegurant que “les seves opinions seran de molta utilitat de cara a les futures edicions de la festa“.
Gràfic6
Gràfic5