Resintonització dels canals de TDT

L’acció forma part d’una operació que té com a objectiu alliberar una part de l’espai radioelèctric, per així permetre el desplegament de les futures xarxes de comunicació 5G.
En els darrers dies, s’està duent a terme un canvi de freqüència d’alguns dels canals de televisió de la TDT. Aquesta operació és una mesura que té a veure amb la implantació del Segon Divident Digital, que es realitza a tota la Unió Europea i que té com a objectiu alliberar una part de l’espai radioelèctric per permetre el desplegament de les futures xarxes de comunicació 5G. El procés ha d’estar completat, com a molt tard, el pròxim dia 30 de juny de 2020.

Recomanacions
Per a poder veure els canals de televisió afectats per aquest canvi de freqüència, cal dur a terme alguna de les següents accions:

  • En els habitatges unifamiliars o edificis de fins a tres o quatre habitatges, caldrà fer una resintonització a través del comandament a distància de cada televisor.

 

  • En els edificis de més de tres o quatre habitatges, caldrà que us poseu en contacte amb una empresa instal·ladora de telecomunicacions homologada, per tal que facin les adaptacions necessàries a l’antena. Un cop fet això, cada veí d’aquests edificis haurà de resintonitzar de nou els canals en cadascun dels seus televisors.

Els canals en concret són MUX TVC, que passa del canal 52 al 30 i que inclou TV3, Super 3/Canal 33, Esport 3, TV3 HD; MUX RGE2, que passa del 49 al 42.b i que inclou Teledeporte, Teledeporte HD, Clan HD, DKISS i TEN i, finalment, MPE5, que passa del canal 55 al 37 i que inclou Atreseries, Be Mad i Real Madrid TV.
Per tal de no crear més molèsties de les necessàries, fins al 30 de juny, els canals afectats es veuran simultàniament en la freqüència antiga i en la nova.
Captura