Recordatori sobre els canvis en la crema de restes vegetals agrícoles segons la llei 7/22

Us fem un recordatori de la nova Llei estatal de residus, 7/22 de 8 d’abril, aprovada l’any passat i que només permet fer cremes per evitar la propagació de plagues o per prevenció d’incendis generats en l’entorn agrari o silvícola. Únicament es permeten, amb caràcter excepcional i amb la corresponent autorització individual, per raons de caràcter fitosanitari o bé per la prevenció d’incendis forestals en entorns silvícoles, on les restes representin un perill.
Això vol dir que ja no s’estableix l’habitual període de comunicació de cremes de restes vegetals (que aquest any va del 16 d’octubre al 14 de març), on només calia una simple comunicació. Per facilitar les gestions, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha habilitat en l’apartat de tràmits del seu web el procés d’autorització excepcional.
La sol·licitud per cremes de restes vegetals es pot demanar exclusivament per la prevenció d’incendis o per raons de caràcter fitosanitari, quan no sigui possible abordar-ho amb un altre tipus de tractament i quan no hi hagi d’altres mitjans per evitar la propagació de plagues i malalties. Us deixem infografia informativa del Departament d’Agricultura, davant els dubtes que ha generat la nova llei, i enllaç a la web per realitzar el tràmit d’autoritzacions excepcionals: