Rafael Ribó visitarà Camprodon

El síndic de Greuges de Catalunya ens visita el dijous 23 d’agost per explicar la seva tasca a través de la xerrada “El síndic de Greuges davant l’1 d’octubre i les agressions als drets”
L’1 d’octubre va significar un dels episodis més transcendentals per a la societat catalana en els últims temps: càrregues policials, enfrontaments, retirada d’urnes i d’altres fets que van fer que els catalans i catalanes visquessin una situació que es recordarà durant molt de temps. Per aquest motiu, el dijous 23 d’agost a les 19h, Ribó ens visitarà a L’Església del Carme per compartir la seva experiència i tasca en tot plegat a través de la xerrada “El síndic de Greuges davant l’1 d’octubre i les agressions als drets”. “Podem assegurar que l’acte serà d’allò més interessant per acabar de comprendre la magnitud del que va ocórrer aquell diumenge a Catalunya i, sobretot, saber el perquè”, explica l’alcalde de Camprodon, Xavier Sala.
Després de fer un seguiment de les actuacions policials dutes a terme l’1 d’octubre, Rafael Ribó va manifestar que, tot i que l’ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya era clara pel que fa al tancament dels col·legis electorals, també assenyalava que calia executar-la “sense afectar la normal convivència ciutadana”. Així mateix, el Síndic també va ser l’encarregat d’elaborar diversos informes sobre la llibertat de reunió i d’expressió, les detencions de càrrecs polítics i escorcolls diversos, les multes del Tribunal Constitucional als membres de la Sindicatura Electoral, entre altres temes que Rafael Ribó ens explicarà, des de la seva experiència i professionalitat, el dijous 23 d’agost.
Aquesta activitat s’emmarca en el cicle “Un estiu ple de xerrades”, una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Camprodon.
 

Via_Catalana_Barcelona_Plaça_Catalunya_95