Participa en el procés perquè la comarca del Ripollès aconsegueixi la distinció de Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS)

La reunió del Fòrum Permanent és oberta a tothom i tindrà lloc el proper 14 de juny, de 16:30 a 18:45 hores, al Consorci d’Espais d’Interès Natural (CEINR), a Ribes de Freser. Per a més informació, podeu descarregar el programa de la jornada i el cartell promocional.
L’Agència de Desenvolupament del Ripollès (ADR), conjuntament amb el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, està duent a terme un procés participatiu per tal que la comarca del Ripollès pugui rebre el distintiu Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), una certificació atorgada per la Federació Europarc que acredita que un territori situat prop d’un espai protegit disposa d’una estratègia en turisme que compleix unes pautes de sostenibilitat. Per aquest motiu, s’ha organitzat una jornada tècnica gratuïta per al proper dimecres 14 de juny. Per assistir-hi, cal fer reserva prèvia enviant un correu electrònic a mbigas@ripollesdesenvolupament.com o bé trucant al número de telèfon 972 70 44 99. També es pot confirmar l’assistència a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat.
Durant aquesta reunió del Fòrum Permanent, el ‘Grup de Treball CETS al Ripollès’ proposarà vuit punts clau que integren l’estratègia a presentar a finals de l’any 2017 a la Federació Europarc amb l’objectiu de poder rebre el distintiu. Els assistents podran formular, debatre, reflexionar, posar en comú i decidir sobre la proposta definitiva i, a més, també s’ha convidat a La Xiquella i Trescàlia -dues empreses garrotxines vinculades a l’estratègia de la CETS del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa- per tal que puguin oferir assessorament i detallar la seva experiència particular. Per a més detalls, podeu consultar el programa de la jornada.
La trobada comptarà amb la intervenció d’Albert Duch, del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona, que parlarà sobre la CETS com a estratègia pel turisme sostenible i el paper del Patronat. Finalment, es presentarà la proposta de candidatura a la CETS per part de la comarca del Ripollès, un procés en el qual diversos actors del territori, tant públics com privats, hi estan treballant des de fa ja més d’un any i en el qual l’Ajuntament de Camprodon i la Mancomunitat Intermunicipal de la Vall de Camprodon hi han participat des del primer moment.
Ara, per aconseguir aquest distintiu, es requereix de la implicació i col·laboració d’un ampli ventall d’actors, com poden ser veïns, veïnes, entitats, associacions i teixit empresarial, entre d’altres. Per això, l’Ajuntament de Camprodon anima tothom a assistir a la sessió participativa que tindrà lloc al Consorci d’Espais d’Interès Natural (CEINR).

CETS