Noves propostes formatives impulsades per les associacions de cuiners i cuineres del Ripollès

Un cicle i una jornada tècnica, novetats a la comarca en l’àmbit gastronòmic.
El grup de Cuina de Muntanya, juntament amb els col·lectius Cuines de la Vall de Camprodon, Fogons de la Vall de Ribes i l’Associació d’Hostaleria del Ripollès, organitza un cicle de formacions de cuina de muntanya i una jornada per detallar les noves tecnologies per a la transformació dels productes del Ripollès.
David Reig, professor a l’Escola d’Hostaleria de Sitges, serà l’encarregat d’impartir la jornada Noves tècniques per a la cuina del producte del territori’, que tindrà lloc el dilluns 13 de març a l’Aula d’Hostaleria del Ripollès. Durant el col·loqui, aquest assessor gastronòmic farà una anàlisi de la reinterpretació de la cuina internacional amb productes del territori i també valorarà l’ús de cerveses i begudes digestives en la cuina salada. Aquesta activitat gratuïta requereix d’inscripció prèvia a través d’aquest enllaç. Per a més informació, podeu descarregar el cartell.
D’altra banda, el cicle de formacions de cuina de muntanya inclou tres jornades:
– Cuina a baixa temperatura: curs intensiu impartit per en Salvador Brugues, de El Celler de Can Roca. Es realitzarà el 27 de març, de 10 a 18 hores.
– Tancant cercles: ponència de l’Oriol Rovira, de Els Casal. Està prevista el 19 d’abril, de 16 a 20 hores.
– Productes de recol·lecció a la cuina: taller impartit per Astrid van Ginkel. Es farà el 7 de juny, de 10 a 17 hores.
Aquesta formació té un cost de 250 euros i pot ser bonificada per la Fundació Tripartita. Podeu clicar en aquest enllaç per conèixer més detalladament la descripció completa dels tallers i el material necessari.
Les persones interessades a participar en la jornada o en el cicle poden confirmar la seva assistència a l’Agència de Desenvolupament del Ripollès, trucant al telèfon 972 704 499, o bé enviant un correu electrònic a aula@ripollesdesenvolupament.com o mmauri@ripollesdesenvolupament.com.