Noves mesures de contenció per a la Covid-19 a les residències geriàtriques

Aquesta setmana el Govern de la Generalitat de Catalunya ha acordat noves restriccions a les residències geriàtriques com a mesura de prevenció i contenció de la Covid-19.
Entre aquestes mesures referents a les visites, sortides i nous ingressos dels residents, destaquem:

– Visites de familiars:

  • Caldrà realitzar TAR a totes les persones que vulguin visitar els seus familiars a les residències, independentment del seu estat vacunal o que hagin superat la malaltia durant els darrers 6 mesos. Si el resultat del TAR és positiu, cal suspendre la visita.
  • Caldrà reforçar interrogatori a TOTS els visitants, sobre contacte amb algun cas positiu les últimes 48 hores i sobre presència de símptomes de refredat comú (mucositat, mal de coll, mal de cap, etc.). Si la persona ha tingut contacte amb un cas o hi ha presència símptomes sospitosos, cal suspendre la visita.
  • El nombre de persones autoritzades de forma simultània per una visita serà de 2, i cal respectar en tot moment l’aforament màxim dels espais destinats a les visites. Serà obligatori l’ús de mascareta quirúrgica als visitants en espais interiors i exteriors.
  • Es recomana fermament que els familiars que visitin els residents siguin persones correctament vacunades o que hagin superat la malaltia els últims 6 mesos i que puguin acreditar-ho.

-Sortides fora de la residència:

  • Amb la incidència que actualment tenim a la comunitat, es demanarà als familiars que hagin valorat justificada la sortida, la signatura d’un document de declaració responsable (Annex 1). En aquests casos caldrà realitzar TAR a les persones que vinguin a recollir al resident (independentment del seu estat vacunal) i en cas de ser positiu no s’autoritzarà la sortida.
  • Es recomana utilitzar sempre la mascareta quirúrgica en residents i familiars.
  • Els residents que hagin passat menys de 2 dies fora de la residència, i independentment del seu estat vacunal, es recomana fer-los TARs seriats als 4, 7 i 10 dies després del retorn a la residència. Els residents que hagin passat més de 2 dies fora, s’afegirà un TAR el mateix dia del retorn.
  • Queden restringides durant aquest període les sortides de menys de 3 dies de durada, incloent aquells passejos al voltant de la residència que no siguin supervisats per professionals del centre residencial.

La residència geriàtrica municipal “Hospital”, conscients de l’esforç que això suposa per a moltes famílies envers els seus éssers estimats, agraeixen aquest gran esforç de totes elles per sumar inèrcies i contribuir a la minimització de l’impacte de la Covid-9 en els seus residents, gràcies!