Nova projecció del documental “SOMS. Elles i Beget”

Aquest cap de setmana hi ha una nova projecció del documental “Soms. Elles i Beget” una producció de Joan Ricart i Lluís Mayonses. Un projecte filmat íntegrament a Beget, durant els anys 2011 i 2020, i que mostra el passat i l’evolució del pintoresc municipi de Camprodon narrat des de l’experiència de 5 dones. Un documental que ajuda a entendre la vida i el tarannà d’aquest petit municipi explicat en veu de dona.

Les protagonistes són: la Rosa Carrera Vila, “la Rosa de can Jeroni” (1944 – 2016); la Maria Vidal Vila, “la Maria del Cordonet” (1934); la Joaquima Sala Coma, “la Quimeta del Molí” (1933); l’Assumpció Duñach Surroca, “l’Asunción del Forn” (1930 – 2018); i la Dolors Coma Cros, “la Lola de can Batlle” (1933)
Durant una hora i mitja  aquestes dones rememoren, entre moltes d’altres qüestions, la seva infantesa, els costums i les creences locals, la guerra civil i el franquisme, el negoci del carbó i el contraban o el traumàtic èxode dels seus veïns.

Els autors d’aquest documental són Joan Ricart, llicenciat en Antropologia, que ha treballat de periodista, d’historiador, d’editor i actualment director editorial d’Enciclopèdia Art. I Lluís Manyoses que fins a la seva jubilació va treballar de realitzador a TV3, on va dirigir i crear diversos programes, alguns d’ells documentals, i on va exercir de Cap de realització de programes  a la televisió catalana durant el 2002 i fins al 2010.
Una nova oportunitat de gaudir d’un treball audiovisual excepcional que serveix per mantenir viva la memòria històrica d’un poble, antigament dedicat al carbó, i la seva transformació fins avui dia. 

Per veure’l cal reservar entrada a l’oficina de turisme de l’Ajuntament de Camprodon, 972740010, i les projeccions es faran demà dissabte i diumenge a les cinc de la tarda a l’espai cultural Cal Marquès. Aquesta activitat s’emmarca dins dels actes de la Marató.