No et perdis la presentació del llibre: “Històries de l'Alta Garrotxa”

L’acte tindrà lloc dissabte, 18 de maig, a les 19 h a Cal Marquès.
Es tracta del tercer llibre de la col·lecció “El caliu de la memòria”, que edita l’Editorial Gavarres, i parla d’històries dures i vides sacrificades de l’Alta Garrotxa.
El dissabte, 18 de maig, a les 19 h, l’espai cultural de Cal Marquès acollirà la presentació del llibre Històries de l’Alta Garrotxa (Editorial Gavarres), de Josep Vilar. L’acte comptarà amb la intervenció de l’autor; l’historiador i mestre Joan Domènech i Moner i del director de l’Editorial Gavarres, Àngel Madrià.
Es tracta del tercer llibre de la col·lecció “El caliu de la memòria”, que edita l’Editorial Gavarres. El títol parla d’històries de la guerra, del contraban, de la feina de pagès, dels pastors de la gent que hi anava d’excursió, dels capellans, de les desgràcies i els assassinats. Històries de vida dura i sacrificada, de supervivència amb pocs recursos. Una manera de guanyar-se la vida que va rebre una forta sotragada quan va aparèixer el gas butà i el món que girava entorn del carbó vegetal es va esfondrar. Per escriure aquest llibre, Josep Vilar ha hagut de desenvolupar un extenuant treball de camp, sovint a través de la recerca i el diàleg amb informants i testimonis que s’han hagut d’obrir per explicar les seves vides.
Presentació llibre 8_page-0001