Mossèn Josep Sala: “A Camprodon m’hi he sentit molt estimat”

El matí del dimecres, dia de Sant Patllari, el va protagonitzar el pregó que es va celebrar a la Sala de Plens de l’Ajuntament i que va anar a càrrec del mossèn Josep Sala i Subirana, que va omplir la Sala de gom a gom. El que va ser rector de la Vila va centrar el seu discurs en la seva experiència al llarg dels 9 anys que va passar al poble, on va afirmar haver-se sentit molt estimat.

 

Tot seguit, els gegants, la colla gegantera, percussionistes i gralles, van fer ballar a en Patllari i la Violeta a la plaça de la Vila per després enfilar cap a la Vila de Dalt fins a arribar al geriàtric, per veure als residents. Visita molt especial, ja que va anar acompanyada de la celebració dels cent anys de la Teresa Juanola, a qui se li va entregar una medalla i un ram de flors. Paral·lelament, es feia, com ja és habitual, la missa solemne que va comptar amb l’actuació de la Coral de Camprodon.

 

En sortir del geriàtric, va tenir lloc la tradicional fotografia als jardins del monestir i l’entrega del mocador commemoratiu de la Festa Major, que va precedir un vermut i sardanes a la Plaça Santa Maria.

 

Ben entrada la tarda, els més petits de la vila van poder gaudir dels jocs de cucanya que es van muntar a la plaça Doctor Robert mentre se celebrava, a la mateixa hora, el campionat de parxís i truc al Carrer Nou. Més tard, allà mateix, es van ballar sardanes i es va recuperar el ball de la maniera, el que sonava sempre a les festes de la Vila, que va aplegar a un bon grapat de persones que es van animar a ballar-lo.

 

 

A les deu de la nit va tenir lloc la serenata als quatre cantons, amenitzada per l’Orquestra Selvatana, aquesta era l’activitat on es podia aconseguir la segona xapa commemorativa de la Festa Major. La nit va seguir al parc de la Mare de la Font amb la P3 Party i va acabar al ritme de la batucada d’Entrompats que van donar pas a l’elecció del pendó i pendona d’enguany, Laura Romero i Oriol Oliver. A l’acabar la cercavila hi havia coca i xocolata per a tothom.