Més de 400 persones visiten l’exposició ‘Peret Blanc de Beget’ a l’Ajuntament
La mostra s’exposa actualment al Centre Artesanal Tradicionàrius de Barcelona en el marc de la 31a edició del festival de folk Tradicionàrius.
Entre el 2 de desembre i el 9 de gener, l’Ajuntament de Camprodon va acollir l’exposició “Peret Blanc a Beget”, coproduïda pels festivals gironins Ésdansa i Càntut amb motiu del centenari del reconegut violinista begetí. Durant aquestes cinc setmanes, més de 400 persones s’han acostat als baixos del consistori per conèixer la figura i trajectòria de Peret Blanc, repetint l’èxit que va tenir anteriorment a l’Espai Can Trona Centre de Natura i Cultura de la Vall d’en Bas, a l’agost; i a l’emblemàtica casa modernista de Can Trinxeria, a Cassà de la Selva, al novembre.
La regidora de Cultura, Anna Colomer, fa una valoració molt positiva del funcionament de l’exposició: “Celebrem i valorem que molts camprodonins i camprodonines s’hagin interessat per aquesta exposició sobre Peret Blanc. En Peret es mereixia aquest homenatge del seu poble natal”. L’Ajuntament de Camprodon agraeix la família d’en Peret la seva col·laboració en el muntatge d’aquesta mostra. Una mostra que des del 12 de gener s’exposa al Centre Artesanal Tradicionàrius de Barcelona amb motiu de la 31a edició del festival de folk Tradicionàrius.
Aquesta exposició ens apropa una realitat no massa llunyana, la dels músics tradicionals, agents cabdals en la dinamització cultural i musical de pobles i veïns. Pere Sala i Solé (1917-1993) va ser un violinista begetí i és considerat un dels últims músics rurals del país. Autodidacte, encara se’n conserven nombroses gravacions que han permès recuperar la música antiga de l’Alta Garrotxa. Peret Blanc comptava amb un repertori de fins a 130 balls, apresos d’oïda.