L’exposició TABÚ arriba a l’Espai Cultural Cal Marquès de Camprodon

Fins al 3 de juliol podeu visitar l’exposició “Tabú” a l’espai cultural cal Marquès de Camprodon. La mostra, organitzada per la Fundació Reach, compta amb 20 il·lustracions infantils per a poder sensibilitzar i apoderar als infants i adolescents sobre l’abús sexual infantil. Una realitat que afecta 1 de cada 5 menors a Catalunya, segons el Consell d’Europa, i amb la pandèmia i el confinament ha provocat un increment de víctimes d’aquest tipus de violència en l’àmbit familiar (80-85% dels casos d’abús es dóna en l’entorn de confiança).
Amb il·lustracions fetes per Emma Morales Ruiz (Madrid, 1981), i missatges de prevenció de l’abús sexual infantil adreçats tant a adults com a infants, la mostra pretén connectar directament amb els petits i petites, però sense amagar res. Cada una de les làmines compta amb una imatge ferma sobre els límits del cos de l’infant o la juguesca psicològica que pot exercir la persona abusadora sobre els infants, il·lustracions amb un caire màgic on els colors vius interactuen amb l’espectador.
Aquesta exposició, de caràcter itinerant, es podrà visitar durant aquest mes i després continuarà fent recorregut per tot el territori geogràfic català.