Les ordenances fiscals contemplen una rebaixa de l’IBI i la congelació de la resta de taxes

El govern rebaixa el coeficient de l’Impost de Béns Immobles un 5% i preveu una bonificació del 100% de l’impost de construccions per la restauració de façanes.
 
L’Ajuntament aposta per la contenció en les ordenances fiscals del 2019. El Ple municipal ha aprovat la modificació dels impostos i taxes, que preveuen una rebaixa del 5% del coeficient de l’Impost de Béns Immobles (IBI). D’aquesta manera se situa en el 0,912% molt per sota que en altres municipis de la comarca. Aquesta rebaixa compensa la pujada del valor cadastral promoguda pel Ministeri d’Hisenda.
 
L’Alcalde de Camprodon, Xavier Sala, ha explicat que “la bona gestió de l’equip de govern possibilita que poguem congelar la majoria de taxes sense comprometre els ingressos del consistori i seguir oferint serveis de qualitat pels nostres veïns i veïnes”.
 
Les ordenances preveuen diverses bonificacions de taxes. Per exemple, contemplen una rebaixa del 50% en l’impost de recollida d’escombraries per a persones jubilades, encara que en domicili hi visqui una persona no jubilada i una bonificació del 100% de l’impost de construccions en casos d’obres de restauració de façanes.
 
Per altra banda, les ordenances congelen les taxes del cànon de l’aigua i de recollida d’escombraries, i unifiquen el preu únic per metre quadrat d’ocupació de taules i cadires a la via pública.