L’any nou comença amb uns reis protagonistes a Camprodon

La temporada nadalenca ha acabat i amb la perspectiva dels primers dies de l’any toca valorar un inici de mes caracteritzat per una de les festes més assenyalades, l’arribada dels Reis Mags de l’Orient, però que també contemplava la celebració de més actes.

Gener va començar amb el concert d’any nou, que va tenir lloc el dia 1 de gener. En aquest cas, consistia en un concert de valsos i polques amb el cor i orquestra, que va emplenar de ritme el Casal Camprodoní i tots els seus assistents.

 

El dia tres va ser el torn del Carter Reial, que va arribar a la Vila a la tarda. Els nens i nenes de Camprodon van poder passar pel Campament Reial del Pavelló Vell a dur la seva carta i passar una estona amb el Carter. Després de rebre a tots els petits, va iniciar la cercavila pels carrers de Camprodon, on esperaven famílies i encara més cartes.

Dos dies més tard, i havent rebut totes les cartes dels nens i nenes de Camprodon de la mà del Carter Reial, van arribar els Reis. Durant el matí van passar per geriàtric a veure als avis i àvies i a dur-los alguns regals. Des de la Vila es va habilitar el campament amb totes les comoditats: llits perquè poguessin dormir, una taula plena de productes de proximitat i quatre carpes, una per cada rei i una per les cartes d’última hora que havia de rebre el carter reial. D’aquesta manera, i a partir de les quatre de la tarda, les famílies van poder accedir al Pavelló Vell per explicar als reis el que demanaven, si s’havien portat bé i els desitjos que tenien. Alhora, els més petits que van visitar el Campament van rebre un detall.

 

 

Una vegada tots els nens i nenes van haver vist els Reis, es va començar la cercavila, que va recórrer tot Camprodon fins a arribar a la Plaça de la Vila, on els esperava l’alcalde. Xavier Guitart els va donar la benvinguda al municipi i els va dedicar unes paraules.

 

El consistori fa una molt bona valoració de les activitats del gener, fent especial èmfasi en el que l’alcalde considera com a “tradicions bones que ha portat la COVID-19” i que fa referència al Campament Reial. D’aquesta manera els nens i nenes poden tenir un tracte més proper tant amb el Carter com amb els Reis i assegura que “el campament ha vingut per quedar-se a la Vila”. En aquest sentit, el fet d’habilitar vies d’inscripció amb cita prèvia pels nens, nenes i les seves famílies comporta menys esperes i visites més ordenades amb ses majestats per gaudir encara més d’aquestes dates assenyalades al calendari de cada gener a Camprodon.