L’Alt Pirineu i l’Aran preparen més accions conjuntes

Els electes del Ripollès, l’Alt Pirineu i l’Aran lamenten la desatenció per part de la Generalitat de Catalunya del manifest conjunt redactat la setmana passada en què es demanaven mesures anticovid específiques per a aquests territoris de muntanya amb menys densitat de població. Es proposava, entre altres coses, que el confinament passés a ser comarcal en lloc de municipal, o que s’ampliessin els horaris d’obertura dels establiments de restauració atenent les baixes temperatures i el públic potencial dels establiments en aquestes poblacions menys habitades.
Davant d’aquesta manca de resposta del Govern, i atenent a les inquietuds de territori, s’ha decidit convocar una manifestació a la plaça Sant Jaume de Barcelona divendres 29 de gener a les 12 h. Els electes de l’Alt Pirineu i l’Aran demanen que, presidents dels consells comarcals i els alcaldes de les capitals en representació de tots ells, siguin rebuts pel vicepresident del govern i els consellers d’Interior, Salut i Territori per tal d’escoltar les peticions plantejades i rebre respostes argumentades.
A més de l’Aran i les sis comarques del Pirineu que van crear aquest grup de treball, a la reunió d’electes del Pirineu d’aquest dijous s’hi va sumar el Consell Comarcal del Berguedà. Està previst que en la pròxima trobada, s’hi incorporarà el consell i els ajuntaments del Solsonès, l’Associació catalana de municipis i comarques (ACM), la Federació de municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació de micropobles de Catalunya.