L’Ajuntament presenta la nova i renovada baixada de l’església de Santa Maria

L’acte públic d’inauguració s’ha celebrat avui dissabte al migdia i ha comptat amb la presència destacada del president de la Diputació de Girona, Pere Vila. Consulta aquí l’àlbum complet de fotografies.
La icònica baixada de l’església de Santa Maria de Camprodon llueix des d’aquest 2017 un nou i renovat aspecte. L’Ajuntament de Camprodon ha presentat de forma oficial els treballs que s’han dut a terme en aquest espai emblemàtic de la vila en un acte públic celebrat avui dissabte 1 d’abril al migdia. La presentació ha anat a càrrec de l’alcalde, Xavier Sala, i del president de la Diputació de Girona, Pere Vila.
Inauguració de la baixada de l'església de Santa Maria de Camprodon
Les obres, subvencionades per la Diputació de Girona, es van iniciar el mes de novembre del 2016 i van cloure el passat mes de març. L’actuació ha consistit en millorar el ferm de la via -que havia quedat deteriorat amb el lògic pas del temps- i l’arranjament de les voreres amb l’objectiu de facilitar el desplaçament de les persones amb mobilitat reduïda i garantir l’accessibilitat segura i universal en una zona del municipi d’especial interès. Els treballs, a més, s’han dut a terme respectant l’essència i particularitat d’aquest històric carrer camprodoní.
Xavier Sala, alcalde de Camprodon, ha agraït la presència del president de la Diputació, Pere Vila, i ha assegurat que “els nostres veïns i veïnes es mereixen que des de les administracions els garantim una via pública de primera qualitat i un estat òptim d’aquells espais que doten d’identitat el poble; com és el cas de l’església de Santa Maria”.
Sala també ha volgut posar en valor el suport rebut “en tot moment” per part de la Diputació de Girona i ha afirmat que “l’acte d’avui no deixa de ser el millor símptoma de l’entesa que existeix entre l’Ajuntament i la Diputació i el millor exemple que quan les diferents administracions treballem de forma coordinada i perseguint el benefici general; el resultat sempre és positiu i acaben sorgint projectes i sinèrgies beneficioses per a tothom”.
Abans de l’acte d’inauguració, Pere Vila ha estat rebut a l’Ajuntament per l’alcalde i regidors i regidores del consistori i ha signat el Llibre d’Honor de la vila.