L’Ajuntament presenta els actes de commemoració del Centenari Manel Surroca

El consistori i la Comissió Surroca fan una crida a participar i gaudir al llarg dels propers mesos de la desena d’activitats artístiques i culturals que s’organitzaran per donar a conèixer arreu la figura del cèlebre artista i pintor camprodoní. Entre les propostes, una exposició amb obres inèdites cedides pels veïns i veïnes de Camprodon. No et perdis el vídeo oficial del Centenari Manel Surroca.
L’Ajuntament de Camprodon i la Comissió Surroca han fet públic el programa d’actes del Centenari Manel Surroca. La presentació -celebrada dissabte 15 d’abril a la sala de plens- va anar a càrrec de l’alcalde Xavier Sala; Anna Colomer, regidora de Cultura; Conxita Solé, neboda de Manel Surroca; i Mercè Vila, comissària de l’exposició; i suposa el tret de sortida oficial a l’homenatge popular que la vila retrà al llarg dels propers mesos al cèlebre artista i pintor camprodoní Manel Surroca i Claret en motiu del centenari del seu naixement.
Presentació dels actes de commemoració del Centenari Manel Surroca (Ajuntament de Camprodon)
Xavier Sala afirma que “Manel Surroca és, se’ns dubte, un dels nostres més notables i destacats ambaixadors arreu del país i fora de les nostres fronteres. La seva obra i el seu bagatge artístic únics i la seva estima i profund arrelament a la vila, el converteixen en una figura clau de la nostra història com a poble. Per això, com a camprodonins, sentíem el dret i el deure de fer perdurar i difondre el seu llegat”.
Sala també posa en valor que el programa d’actes del Centenari Manel Surroca és “un projecte de poble” i el resultat “de la implicació i la col·laboració directa de tots els nostres veïns i veïnes en el disseny de l’homenatge i de la investigació i el treball cooperatiu, exhaustiu i professional dels membres que componen la Comissió Surroca”.
Programa d’actes del Centenari Manel Surroca
L’any Surroca preveu algunes activitats de gran interès artístic i cultural. La primera d’elles, una històrica exposició d’obres inèdites de l’artista cedides per veïns i veïnes de la vila i que es podrà visitar del 22 de juliol a l’11 de setembre al Monestir de Sant Pere de Camprodon. A la mostra, comissariada per Mercè Vila, també hi seran presents obres de Jacint Surroca, Anton Surroca, Darius Vilàs, Joaquim Claret, Frederic Marès, Josep Morell, Ramon Rogent, Santi Surós, Enric Planasdurà, Francesc Xavier Modolell, Maria Jesús de Sola, Joan Ponç i Moisès Villèlia.
 
A aquesta activitat inaugural, li seguiran propostes com la publicació d’un llibre sobre Manel Surroca escrit a quatre mans per Mercè Vila i David Fernández; un concurs de pintura ràpida i de tècnica lliure, previst pel 29 de juliol; visites guiades pel municipi centrades en la vida del pintor (dies 5 i 9 d’agost); l’original projecció d’un quadre sobre la llera del riu Ter feta en format de mapping; dues xerrades i taules d’experts en obra de Manel Surroca; i un concurs de pintura seca que comptarà amb el Premi de Pintura Manel Surroca Pirineu de Girona i que suposarà, el 22 de desembre –coincidint amb la data de la mort del pintor-, l’acte de clausura del Centenari.
Anna Colomer, regidora de Cultura, afirma que “el programa està dissenyat per satisfer els gustos i interessos de tots els nostres veïnes, dels experts en art i d’aquelles persones que volen descobrir per primer cop el llegat artístic d’en Manel Surroca”. Colomer, a més, felicita i agraeix públicament la participació dels camprodonins i camprodonines durant la crida popular feta per  fer aflorar informació sobre obra inèdita de Surroca. En aquest sentit, l’Ajuntament ha aconseguit recopilar dades d’una cinquantena d’obres que ara seran valorades i seleccionades per la Comissió Surroca amb l’objectiu que siguin exposades a la mostra que es durà a terme al Monestir de Sant Pere.
Des de l’Ajuntament i la Comissió Surroca es convida els veïns i veïnes del municipi, així com els amants i aficionats a l’art en general, a seguir amb atenció els actes i activitats que s’aniran realitzant al llarg de l’any. Amb aquesta finalitat s’ha creat l’etiqueta #surroca2017, que té la voluntat d’ajudar als interessats a fer un seguiment continuat a través de les xarxes socials de les novetats que es vagin presentant sobre el Centenari.