L’Ajuntament inicia el recompte i esterilització de la colònia de gats ferals de Font-rubí

Les captures es faran fins al 28 de setembre amb l’objectiu de controlar la població de gats i així  millorar la seva salut i la relació amb els veïns i veïnes
 Recomptar i esterilitzar. Aquestes són les accions que l’Ajuntament durà a terme aquesta setmana i la següent per controlar les colònies de gats ferals del nucli de Font-rubí. Després d’informar els veïns i veïnes durant el mes de juliol sobre la prevenció, els serveis veterinaris van realitzar un estudi de camp per identificar les zones on es troben els animals. Aquesta decisió es va prendre després d’identificar una colònia de gats important i descontrolada en aquesta zona i que començava a generar algunes problemàtiques amb els veïns i veïnes. Pensem que el recompte i l’esterilització dels gats ferals és molt necessari per poder controlar les poblacions de gats i millorar la relació entre els camprodonins i aquests animals”, explica Núria Mas, regidora de Salut.
Amb l’esterilització, la qualitat de vida dels gats ferals millora, així com les seves relacions amb les persones que viuen al seu voltant. D’una banda, allibera els gats del constant estrès relacionat amb l’aparellament, el zel i l’embaràs i, per tant, acaba amb els miols, la irascibilitat, la marca amb orina del territori –i les fortes olors que això comporta-, les baralles i recórrer grans distàncies per buscar l’aparellament, entre d’altres. A més, millora la salut del gat: evita que pateixi de paràsits i infeccions, l’embaràs psicològic de les femelles i els tumors mamaris i testiculars, entre d’altres.