L’Ajuntament impulsa una nova ordenança reguladora de subvencions

El text, pioner al municipi, regularà el procediment de concessió, justificació i pagament de les subvencions atorgades pel consistori. En paral·lel, es dóna llum verda al procés de creació d’un Registre municipal d’entitats.
L’any 2018 entrarà en funcionament a Camprodon la nova ordenança reguladora de subvencions. La disposició es va aprovar inicialment el passat dia 31 durant el Ple municipal ordinari del mes de gener. El text permetrà regular per primera vegada la forma de sol·licitud i el procediment de concessió, justificació i pagament de les subvencions que el consistori atorgui a entitats públiques o privades i a persones a títol individual.
Xavier Sala, alcalde de Camprodon, assegura que l’ordenança neix amb el propòsit “d’ajudar a totes les entitats i institucions del nostre poble”. En aquesta línia, Sala referma la necessitat de donar impuls a aquest text que “ens permetrà dotar de transparència, modernitat i del necessari rigor un procediment que tenia molts aspectes a millorar”. Per tot plegat, la nova ordenança reguladora de subvencions de l’Ajuntament s’adapta a tots els requeriments que marca l’actual normativa de la Generalitat de Catalunya.
Amb la nova Ordenança, les subvencions atorgades per l’Ajuntament passaran a concedir-se a través de dues vies: mitjançant concurrència competitiva; o bé, de forma directa a través del Pressupost Municipal anual. En tots els casos, però, per poder optar a l’ajuda, les subvencions hauran de finançar obres o activitats d’interès públic o social. I es podran destinar a les finalitats de promoció de la cultura, esport, educació, assistència social, atencions benèfiques; sempre en l’àmbit territorial de Camprodon.
Teixit associatiu camprodoní
Registre municipal d’entitats
La nova ordenança reguladora de subvencions també ve acompanyada de l’impuls, per part de l’Ajuntament, d’un nou Registre municipal d’entitats. Xavier Sala avança que aquesta eina de foment de l’associacionisme “ens permetrà per primer cop tenir un cens d’entitats real i unificat i conèixer les associacions existents a Camprodon, la seva representativitat i els seus objectius. Tota aquesta informació, a la vegada, repercutirà en benefici de tot el teixit associatiu, que es podrà donar a conèixer més i millor entre els veïns i veïnes de la vila”.