L'Ajuntament de Camprodon vol posar en marxa la nova torre de telecomunicacions l'any 2018

La comissió d’Urbanisme aprova inicialment el pla especial per construir un repetidor a Montagut i Oix que permeti solucionar els problemes de cobertura telefònica, TDT i Internet a cinc nuclis del municipi.
La resolució dels dèficits de cobertura a Rocabruna, Beget, Salarça, Bolòs i Font Rubí continua ocupant un lloc central entre les prioritats de l’equip de govern. Per això, el consistori vol deixar enllestida la torre de telecomunicacions l’any 2018 en un projecte que costarà uns 150.000 euros, segons es desprèn del pla especial redactat pel Consorci de l’Alta Garrotxa. De la seva banda, la comissió d’Urbanisme ja ha aprovat inicialment aquest pla especial i ha obert el període d’al·legacions. L’alcalde de Camprodon, Xavier Sala, manifesta que “aquesta acció constata la voluntat de l’Ajuntament de resoldre definitivament la manca de serveis de telefonia, televisió i Internet a la zona”.
Segons el pla especial, el repetidor es construirà en una finca privada en sòl no urbanitzable del Serrat dels Boixos, al municipi de Montagut i Oix (Garrotxa). D’aquesta manera, s’ha optat per un emplaçament que permeti donar la màxima cobertura possible, generi el mínim impacte ambiental i garanteixi l’optimització dels recursos disponibles. L’estructura farà uns 25 metres, aproximadament, i caldrà construir també una via d’accés d’uns 700 metres per arribar fins a la torre i estendre una línia elèctrica de baixa tensió d’1,5 quilòmetres.
L’Ajuntament, doncs, impulsa aquest projecte i continua avançant a nivell de tramitació per construir una de les infraestructures més reivindicades del territori. Amb el projecte redactat, la ubicació definida i el cost de la inversió quantificat, el consistori pretén que la futura torre de telecomunicacions entri en funcionament l’any 2018. Un cop estigui operativa, Sala assegura que “el consistori posarà les màximes facilitats possibles per atraure diferents operadors de telefonia perquè ofereixin els seus serveis al municipi”.
Aquest pla especial, a més, substitueix el projecte de la Torre Coll de Bucs, una actuació que la Generalitat de Catalunya no va dur a terme per falta de recursos; és per això que, en paraules de l’alcalde Xavier Sala, “l’Ajuntament va decidir liderar aquest projecte per reduir considerablement la fractura digital i acabar amb les mancances existents en els nuclis de Rocabruna, Beget, Salarça, Bolòs i Font Rubí”.