L’Ajuntament commemora 81 anys de la retirada republicana

Ho farà a través d’una sèrie d’actes culturals i artístics. La primera jornada tindrà lloc aquest dissabte, 1 de febrer, a partir de les 18 h a l’Espai de Cal Marquès, i que inclourà una conferència de divulgació històrica i la inauguració d’una mostra d’art i reflexió.
L’Ajuntament de Camprodon, amb la voluntat de commemorar els 81 anys de l’exili republicà durant la guerra civil espanyola, ha organitzat un conjunt d’actes que volen posar en valor el nostre municipi en tant que territori clau, fronterer i de pas, d’aquest fenomen que va ser conseqüència del conflicte bèl·lic. La iniciativa farà servir l’Espai Cultural de Cal Marquès com a principal escenari.
La primera part d’aquesta programació tindrà lloc aquest dissabte, 1 de febrer. A les 18 h hi haurà una xerrada titulada “Camins de la Retirada Republicana”, a càrrec de Lluís Bassaganya, membre fundador del Centre d’Estudis La Retirada. Tot seguit, s’inaugurarà l’exposició “Los Otros Guernicas”, de Diana Dowek (guanyadora del Gran Premi d’Honor de les Arts Visuals d’Argentina, l’any 2015).
A més, l’11 d’abril tindrà lloc una altra jornada: la conferència “Què i quant vam perdre?”, amb Francesc Vilanova, professor d’Història Contemporània a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Tal com explica M. Àngels Reixach, regidora de Cultura de Camprodon: “l’objectiu d’aquest programa no és únicament el d’oferir activitats culturals i històriques als veïns i veïnes de la vila, sinó sobretot, el de recordar. La memòria és un ingredient imprescindible per mirar enrere i aprendre del passat; per ser conscients d’on venim i no repetir errors”.
Cartell