L’ADVAC i l’Ajuntament de Camprodon amb el 8 de març

Com cada any l’ADVAC, associació de dones de la vall de Camprodon, i l’Ajuntament de Camprodon commemoren el dia de la dona amb la lectura del manifest que es farà a la plaça de la Vila el dia 8 de març a les dotze del migdia.
En la celebració d’aquest any es vol posar de manifest el paper de la dona en les tasques domèstiques i la desigualtat de gènere en l’execució d’aquestes. És per això que des de l’Institut Català de les Dones centrem les reivindicacions en com la pandèmia de la Covid-19 ha posat al descobert les greus discriminacions que encara s’exerceixen sobre les dones a casa. És per això, i amb la finalitat d’avançar en el dret de les dones a la societat actual, que sorgeix la campanya “Dones i homes, corresponsables! #Som8deMarç #SomCorresponsables” per conscienciar i denunciar aquesta realitat i així avançar en una cultura de pacte per una igualtat més efectiva.
L’Ajuntament de Camprodon se suma doncs a aquesta campanya per visibilitzar la importància de compartir tasques i desmuntar estereotips.

La situació sanitària actual provocada per la Covid-19 obliga a posposar qualsevol altra activitat organitzada amb participació i és per això que, des de la mateixa ADVAC i des de l’Ajuntament, s’emplaça a la ciutadania a més endavant per fer una activitat participativa de la qual us mantindrem degudament informats.
Des  del Consorci de Benestar Social del Ripollès s’ha engegat la 1a edició de “Dones i art” on s’anima a la ciutadania participar amb fotografies, dibuixos i microrelats que es comparteixen a través de la seva pàgina web: https://8mripollescbs.jimdofree.com/