La Volta passarà per Beget, Rocabruna i Camprodon abans d’enfilar cap a Vallter 2000

La tercera etapa de la Volta Ciclista a Catalunya tindrà quatre ports de muntanya, tres de primera categoria i un de categoria especial.
DYG5zrrX4AAb1I_
L’organització de la Volta Ciclista a Catalunya ha fet oficial aquest dilluns 12 de març el recorregut detallat de les 7 etapes de què consta l’edició d’enguany. Com era d’esperar, la Vall de Camprodon tindrà un gran protagonisme amb un final d’etapa a Vallter 2000, i amb la sortida l’endemà des de Llanars. A més, prop d’un 80% dels equips i persones que mobilitzarà la Volta s’allotjaran la nit de dimecres 21 a la Vall, generant un retorn econòmic en el territori molt important.
La primera de les dues etapes tindrà lloc el dimecres 21 de març. La sortida es farà a Sant Cugat del Vallès i està previst que arribi al terme municipal de Camprodon cap a les 15.50 hores. Ho farà al nucli de Beget, després de coronar el Coll de la Pera, de primera categoria. Tot seguit, els ciclistes continuaran fins a Rocabruna passant pel Coll de la Buixeda (també de primera categoria) per seguir fins a Camprodon. L’arribada de la Volta al nucli urbà de Camprodon tindrà lloc, aproximadament, a les 16.15 hores, i passarà per la carretera de Sant Joan, el Passeig de la Muralla, el carrer Catalunya, i el carrer Sant Roc –per sota del Pont Nou-, per després agafar la GIV-5264 en direcció Vallter 2000.
Després de passar per Llanars, Vilallonga de Ter i Setcases, començarà el darrer port de l’etapa (de categoria especial), d’11,2 quilòmetres i amb rampes d’un desnivell màxim del 13%. En cas de mal temps a Vallter 2000, el final d’etapa tindria lloc al nucli de Camprodon.
DYG6CQ_WAAMou6h
Sortida des de Llanars
La sortida neutralitzada de la quarta etapa de la Volta es farà des del municipi de Llanars a les 12.05 h i passarà, novament, pel nucli urbà de Camprodon. El cronòmetre es posarà en marxa a la C-38 en direcció a Sant Pau de Segúries, davant la benzinera.
El regidor de Promoció Econòmica, Activitat i Turisme, Xavier Juncà, destaca el fet que la Volta passi per alguns dels punts més emblemàtics del municipi: “El fet que passi per Beget, que és un BCIN, o per sota del Pont Nou, ens permet establir un lligam molt potent i molt interessant entre esport i patrimoni, un lligam que hem de saber aprofitar”.
Recorregut de la 3a etapa
Recorregut de la 4a etapa