La Transpyr arriba demà a Camprodon

Demà divendres, els participants de la prova ciclista pirinenca Transpyr, arribaran a Camprodon en la que serà la seva penúltima etapa de la ruta. Aquesta prova ciclista és una de les deu més dures del planeta i creua els Pirineus.
El passat diumenge, 13 de juny, va arrencar des de Les Flots Bleus de SaintJean-de-Luz, al costat francès del Cantàbric, aquesta prova ciclista amb un innovador recorregut des de la seva primera edició el 2010. La Transpyr Coast to Coast proposa una experiència única creuant els Pirineus de costa a costa en set etapes plenes de paisatges extraordinaris que canvien a mesura que es va avançant, en la ruta més innovadora de la història d’aquesta travessia dels Pirineus. Així, a més de les rutes clàssiques del nord i del sud, en aquesta edició de Transpyr Coast to Coast es proposa una combinació que comença al Pirineu Atlàntic i que creua la serralada per la zona d’Haute Bigorre per entrar al vessant sud per la Vall d’Aran, i continuar pels Pirineus catalans fins a Roses, el destí somiat dels ciclistes vinguts de més de 20 països diferents.
En total 20.000 metres de desnivell per a superar en més de 700 quilòmetres de BTT o 1000 quilòmetres per carretera. Una missió única que ja ha estat nominada diversos anys com una de
les millors carreres per etapes de MTB del món.
L’any passat, a causa de la pandèmia, es va haver d’ajornar aquesta prova i aquest any se celebra quatre dies després que a França permetin de nou la realització d’esdeveniments esportius. Durant la cursa se segueixen totes les mesures de control, es realitzen test d’antígens i les sortides es fan en petits grups. L’innovador format de trams cronometrats i trams d’enllaç, a més de permetre combinar la competició i el plaer del paisatge, ajuda a separar el grup i evitar les aglomeracions.
Si voleu venir a rebre els ciclistes cal saber que arribaran demà divendres a l’espai 1 d’octubre, zona verda del Pont, a partir de les 13 h. Aquesta etapa que finalitzen, la 6a., és de 108 km i + 2.900 m de desnivell pels ciclistes que van en Mountain Bike i de 138 km i + 2.900 m pels ciclistes de Carretera. L’entrega de premis està prevista a dos quarts de vuit de la tarda a la zona d’arribada.
La sortida serà dissabte al mateix lloc, des de la zona verda del Pont (espai 1 d’octubre), a les 8 h del matí.