La Residència Geriàtrica L’Hospital de Camprodon amplia el nombre de places públiques

L’equipament passa de les 29 a les 33 places col·laboradores amb l’objectiu de facilitar l’accés de la gent gran a una plaça geriàtrica, optimitzar el servei i garantir la plena ocupació.
La Residència Geriàtrica L’Hospital de Camprodon ha ampliat al llarg dels darrers dos mesos el nombre de places que reben finançament públic de la Generalitat de Catalunya. Des del passat novembre de 2016 fins a aquest mes de gener, el Departament de Treball, Afers Social i Famílies ha dotat l’equipament amb quatre noves places col·laboradores més, passant de les 29 a les 33 que hi ha actualment. En aquest sentit, la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament posa en valor la col·laboració directa amb la Residència per tal de millorar qualitativa i quantitativament l’atenció a la gent gran del municipi.
Núria Mas, regidora de Serveis Socials, assegura que “treballem plegats per poder dotar els col·lectius més vulnerables del municipi de millors serveis i recursos. Per això valorem molt positivament l’adjudicació d’aquestes noves places. Volem seguir ampliant la quota de residents i arribar a més persones i estem molt satisfets dels resultats aconseguits fins al moment”.
Les places públiques, també conegudes com a places col·laboradores, són molt més econòmiques per a l’usuari, s’assignen d’acord amb la llista d’espera existent i tenen un finançament compartit amb la Generalitat. La Residència Geriàtrica L’Hospital de Camprodon compta, actualment, amb un total de 57 places, 33 de les quals són públiques i 24 de caràcter privat.
El Centre de Dia incrementa el nombre d’usuaris
Les actuacions conjuntes desplegades per la Regidoria de Benestar Social i la direcció de la Residència d’Avis Municipal en el marc del Pla Estratègic -presentat el passat mes d’abril del 2016-, segueixen donant fruits. Al llarg dels darrers mesos, el Centre de Dia ha seguit incrementat el nombre d’usuaris, passant d’una mitjana de tres a vuit residents. En aquesta línia, el consistori i l’equipament es marquen de cara al 2017 un triple objectiu: consolidar el servei, aconseguir la plena ocupació (12 residents) i treballar conjuntament amb la Generalitat per dotar el Centre de Dia de places públiques per al veïns i veïnes de Camprodon.
 
IMG_90731-1000x666