La prova d’alertes de Protecció Civil als mòbils de les comarques de Girona i la Catalunya Central, el pròxim 27 d’abril

En el marc de l’obligació del Parlament Europeu que tots els països disposin de sistemes d’alerta per missatgeria per a situacions d’emergència, a Catalunya ja fa uns mesos que s’ha posat en marxa el Sistema d’Alertes de Protecció Civil. D’aquesta manera, els ciutadans i ciutadanes d’arreu del territori rebran als seus dispositius mòbils informació i instruccions immediates d’autoprotecció amb el fi d’evitar danys en territoris que pateixin alguna emergència greu.

Així doncs, i després d’algunes proves prèvies en altres comarques catalanes, el pròxim 27 d’abril serà el torn de la demarcació de Girona i de la Catalunya Central, que es durà a terme a les 11 del matí.

El que els usuaris percebran serà un so estrident al seu dispositiu mòbil que anirà acompanyat del missatge de text “Alerta de protecció civil” o “Alerta presidencial”.

Per valorar-ne el funcionament amb el fi de millorar aquesta nova eina, mitjançant aquest enllaç podreu accedir a una enquesta, visible únicament el dia de la prova, on podreu respondre a diverses preguntes per aconseguir així un feedback general dels usuaris.