La Junta Electoral obliga l’Ajuntament a retirar la pancarta i el llaç groc de suport als presos polítics

El requeriment ordena retirar “qualsevol pancarta, cartell o símbol que infringeixi el principi de neutralitat i específicament els que hagin estat declarats com a partidistes per la Junta Electoral Central, com és el cas de la bandera estelada”.
Façana Ajuntament
La Junta Electoral de Zona de Puigcerdà ha fet un requeriment a l’Ajuntament de Camprodon que obliga el consistori a cessar l’exhibició de forma immediata de qualsevol símbol que es pugui considerar “partidista”. Concretament, el requeriment ordena retirar “qualsevol pancarta, cartell o símbol que infringeixi el principi de neutralitat i específicament els que hagin estat declarats com a partidistes, com la bandera estelada, per la Junta Electoral Central”.
L’alcalde de Camprodon, Xavier Sala, mostra la seva sorpresa davant “el fet que s’hagi traslladat aquesta petició concretament als ajuntaments de Camprodon i Ribes de Freser”, i afegeix que “des de l’Ajuntament acatarem el requeriment, però considerem que reclamar la llibertat dels presos polítics no és cap acció partidista, sinó un acte de dignitat i en defensa de la democràcia“.
Davant aquest requeriment, l’Ajuntament de Camprodon s’ha vist obligat a retirar la pancarta de suport als presos polítics i el llaç groc que penjaven de la façana de l’edifici consistorial.