La Generalitat adjudica les obres d’un dels dos trams de la via ciclista del Ter

Els treballs suposaran el tret de sortida al desplegament de la via verda, una infraestructura llargament reclamada per Camprodon i la resta de municipis de la zona que aportarà seguretat en un tram que presenta molta afluència de gent.
El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha adjudicat les obres d’un tram de la via ciclista del Ter, que donarà continuïtat a la ruta del Ferro (Ripoll – Sant Joan de les Abadesses) fins a Setcases. En concret, s’impulsa el tram entre el nucli urbà de Camprodon i Llanars, amb un pressupost de 261.000 euros. Els treballs començaran el febrer vinent i  tindran un termini d’execució de dos mesos. La via ciclista del Ter discorrerà en un entorn molt sensible ambientalment i paisatgística: la capçalera del Ter, envoltada de prats i boscos, amb nuclis urbans singulars. A més, connectarà amb la via cicloturística Pirinexus, que utilitza un tram d’enllaç per accedir a la ruta del Carrilet (Olot – Girona), a Sant Joan de les Abadesses i a Camprodon.
Tram-Camprodon
El tram que s’impulsa té una longitud d’uns 1,7 quilòmetres –950 metres al tram urbà de Camprodon i 800 metres en el tram interurbà-.  El tram en qüestió comença al pont de la carretera GIV-5254 que creua el riu Ter, on es preveu l’eixamplament de la vorera existent. També es condicionarà el tram de vorera fins al creuament amb el passeig de Maristany, que aquí formarà part del recorregut de la via verda en convivència amb els vehicles motoritzats. L’ampliació del pont sobre el Ter permetrà un pas per a vianants i ciclistes de 2,5 metres d’amplada. Un cop superada la trama urbana de Camprodon, la via verda discorrerà en paral•lel pel marge esquerre de la GIV-5264 fins a connectar amb la trama urbana de Llanars, al parc de mossèn Lluís Suriñach. El tram interurbà tindrà una amplada de 3 metres, amb un paviment de sòl-ciment.
D’altra banda, la Generalitat també haurà d’aprovar l’adjudicació del segon tram de la via ciclista del Ter que resta pendent. En aquest cas, el projecte preveu la formació d’un vial per a vianants i ciclistes que connectarà el nucli urbà de Sant Joan de les Abadesses (rambla de Bernat Guillem de Samassó) amb la Colònia Llaudet, resseguint la carretera N-260 pel costat nord. Aquesta actuació també inclou la millora del camí d’accés de l’N-260 al pont del Reixac, tot separant el trànsit de vianants i bicicletes amb el dels vehicles motoritzats (especialment vehicles pesants) que l’utilitzen.
Tram-Sant-Joan