La Fira Internacional del Formatge de Camprodon es consolida en la seva segona edició

La diversitat del programa, la seva capacitat per generar activitat econòmica i la complementació amb altres propostes de la Vall fan de l’organització de la fira tot un èxit.
La Fira Internacional del Formatge creix i es consolida en la seva segona edició, celebrada enguany entre els dies 12 i 15 d’octubre, aprofitant que el calendari ha permès a molts visitants gaudir d’un pont de quatre dies. La fira d’aquest any ha destacat per la diversitat del programa, pensat per a les famílies, amb propostes per a totes les edats i per a tots els públics. Aquesta diversitat també s’ha manifestat en el tipus d’activitats proposades, anant molt més enllà de les propostes exclusivament culinàries i relacionades amb el formatge.
22450071_1510801209016029_1658296734141775079_n
 
La plaça de la Vila i el carrer de Sant Roc han esdevingut l’epicentre de la fira amb una desena de propostes diàries. Algunes de les més destacades han estat els tallers i jocs infantils, l’espectacle de màgia del mag Pepus, el sommelier musical, la cercavila musical amb The ZeBRASS Marching Band, el concurs de munyir la cabra –per a adults i per a nens-, o el maridatge de formatge i cervesa artesana a càrrec de Martí Padrisa.
Segons el regidor de Turisme i Promoció Econòmica de Camprodon, Xavier Juncà, la fira “ha estat capaç d’atraure i satisfer tots els públics, des de vilatans de Camprodon i la Vall fins a turistes de segona residència i turistes que han vingut a Camprodon atrets de forma exclusiva per la fira”. L’afluència de visitants ha estat constant durant els quatre dies, generant una important activitat econòmica no només per als firaires i les parades de la fira, sinó també per a la resta d’establiments comercials del municipi: “Ha generat una combinació de productes i serveis molt potent i dinàmic, una acció de dinamització turística-comercial en tota regla”, afegeix Juncà.
La Fira Internacional del Formatge ha coincidit també amb altres fires de la Vall, com ara la Tria de Mulats d’Espinavell (13 d’octubre) o el Mercat de la Trumfa de Vilallonga de Ter (14 d’octubre), i s’ha complementat molt bé amb la resta d’atractius turístics de la vila, com ara les visites guiades a Camprodon i al castell de Rocabruna; l’exposició Cavellers i Ferrers del monestir de Sant Pere o altres activitats habituals que es poden fer a l’entorn natural durant la tardor.
L’objectiu final era oferir una experiència global a totes aquelles persones que per un motiu o un altre tenien intenció de visitar la Vall de Camprodon durant aquests dies”, conclou Juncà.