La Diputació de Girona presenta l'exposició 'Cavallers i ferrers al Castell de Rocabruna'

La mostra, que exhibeix tot el material recollit a l’edificació medieval de Camprodon, es pot visitar a la Casa de Cultura de Girona fins al dissabte 27 de maig.

bexpo_cavallers_ferrers_1
El passat dimarts 21 de març va tenir lloc la presentació de l’exposició ‘Cavallers i ferrers al Castell de Rocabruna’, una mostra organitzada per la Diputació de Girona que vol donar a conèixer el resultat dels treballs de recuperació arquitectònica i arqueològica realitzat en aquest conjunt fortificat baixmedieval de Camprodon. La mostra es pot visitar fins al dissabte 27 de maig a la Casa de Cultura de Girona (Plaça Hospital, 6). L’horari és de dimarts a divendres, d’11 a 20 hores; els dissabtes, d’11 a 18 hores; i festius, tancat. Per a més detalls, podeu descarregar el fulletó informatiu a través d’aquest enllaç.
Durant l’acte de presentació, el vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, va destacar que tot i que inicialment només es preveia fer-hi una petita campanya de consolidació i alguna intervenció puntual, els treballs de recuperació han permès donar encara més valor al Castell de Rocabruna en matèria històrica i patrimonial. A més, Piñeira també va destacar la transcendència dels materials metàl·lics trobats, ja que la seva anàlisi i posterior interpretació han facilitat significativament l’estudi de la vida quotidiana en una edificació militar medieval situada al cor dels Pirineus Orientals. Per la seva banda, l’arquitecte Lluís Bayona i la comissària de l’exposició, Bibiana Agustí, també van posar en relleu la importància dels elements recuperats i van detallar la importància històrica del Castell de Rocabruna.
La Diputació de Girona, a més, ha organitzat diversos col·loquis durant el període d’obertura de la mostra:
– ‘Treballs arqueològics al Castell de Rocabruna’, a càrrec de Bibiana Agustí el 7 d’abril, a les 19 hores.
– ‘Restauració del Castell de Rocabruna’, a càrrec de Lluís Bayona el 21 d’abril, a les 19 hores.
– ‘Presentació de la pel·lícula Il mestiere delle armi (l’ofici de les armes)’, a càrrec de Lluís Buscató el 28 d’abril, a les 19 hores.
– ‘Estudi de l’armament del Castell de Rocabruna’, a càrrec de Sylvain Vondra el 5 de maig, a les 19 hores.