La camprodonina Raquel Guix aquesta nit a “Amors Tutelats” el documental de TV3

La camprodonina Raquel Guix serà aquesta nit protagonista d’una de les dues històries que s’explicaran aquesta nit al documental “Amors Tutelats” de TV3.
El somnis de quatre persones amb discapacitat intel·lectual que volen viure la seva vida personal i afectiva en plena llibertat.
El Dani i la Raquel fa catorze anys que són parella i en fa quatre que comparteixen vida en un pis a Ripoll. Viuen de forma independent, tot i que reben assistència a la llar per gestionar-se millor el dia a dia. El gran somni de la Raquel és casar-se amb el Dani. Els dos han parlat molts cops de la possibilitat de ser pares. La Raquel i en Dani es van conèixer mentre treballaven fent de jardiners a la Fundació MAP de Ripoll.
La vida familiar de la Raquel no ha estat fàcil, té de tutora la seva germana Judith i les dues decideixen conjuntament sobre aspectes de la seva vida. En Dani és la parella de la Raquel, té una discapacitat psíquica lleu i treballa netejant boscos per la muntanya.
La Clara viu independent des de fa un any en un pis de Tàrrega. Treballa de monitora de menjador a l’Escola Alba, amb nens autistes. La Clara ha estat parella durant prop quatre anys de l’Albert, un noi amb discapacitat que viu a Preixens un petit poble de la Noguera. Els dos es van conèixer a l’Associació Alba de Tàrrega.
La història d’amor de l’Albert i la Clara va acabar fa uns mesos, però continuen sent molt bons amics. Ells tenen el somni de trobar una feina estable i en un futur no gaire llunyà i compartir-lo amb una parella.
“Amors tutelats” planteja un viatge a dues històries d’amor i desamor per explicar els somnis de les persones discapacitades que aspiren a viure una vida emocional plena i satisfactòria. El documental retrata també sessions de sexe-afectivitat per a persones discapacitades de la sexòloga Gemma Deulofeu i del psicòleg, Jordi Fernández, també de Camprodon.
A Catalunya viuen més de 600.000 persones amb discapacitats físiques i cognitives. El documental s’estrena aquest vespre  a les 22:05 h, dins el programa Sense ficció. Us deixem amb l’anunci del programa: