La camprodonina Mercè Vila Rigat Premi Galeries Núvol 2020

La Camprodonina Mercè Vila Rigat ha estat guardonada amb el premi de cultura Galeries 2020 de Núvol, un reconeixement a la trajectòria professional en el món de l’art i específicament en aquest cas pel co-comissariat de l’exposició “Càpsules de confinament: art i pandèmia a Catalunya” una mostra que reuneix 100 obres de 100 artistes catalans contemporanis fetes durant el confinament.

Mercè Vila, que és historiadora de l’art, conservadora i restauradora de béns culturals, treballa actualment a la Fundació Vila Casas on exerceix com  coordinadora d’exposicions. Anteriorment havia treballat per a Piramidón, Centre d’Art Contemporani  en temes de comissariat, gestió i comunicació o al Museu Nacional d’Art de Catalunya com a restauradora de pintura. També ha col·laborat en mitjans com Bonart, Núvol, Butxaca o El Nacional.

Al nostre municipi, la Mercè, va ser comissaria l’any 2017 de l’exposició en record de l’artista camprodoní Manel Surroca i al mateix temps l’encarregada de restaurar una de les obres més emblemàtiques d’aquest artista “Els Tres Pelegrins”, instal·lada permanentment a l’entrada de l’Ajuntament de Camprodon.

Aprofitem aquest espai per felicitar la Mercè per aquest guardó que sens dubte realça una trajectòria molt fructífera i plena d’èxits. Felicitats!