Josep Plaja, amb l’obra 'Panoràmica en blaus', guanya el Premi de Pintura Manel Surroca

Els nens i nenes de Camprodon, protagonistes del reportatge ‘Malgrat l’absència, el color’ sobre Manel Surroca.
Guanyador-iloveimg-converted
El passat divendres 22 de desembre el Casal Camprodoní va acollir l’acte de cloenda dels actes de commemoració del Centenari Manel Surroca amb el lliurament del Premi de Pintura Manel Surroca i la projecció d’un audiovisual sobre Manel Surroca realitzat amb els alumnes de l’escola Doctor Robert i de l’Institut Germans Vila Riera.
L’acte va comptar amb la presència de Joaquim Caparrós, membre del consell assessor del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i regidor de Sant Joan de les Abadesses, que va ser qui va lliurar el Premi de Pintura Manel Surroca. Un premi que va recaure en el pintor palafrugellenc Josep Plaja, autor de l’obra Panoràmica en blaus, que va ser seleccionada entre les 46 obres inèdites que s’han presentat en aquesta primera edició del certamen. Panoràmica en blaus serà exposada de manera permanent a l’Ajuntament de Camprodon, passant a formar part del patrimoni del poble.
WhatsApp Image 2017-12-22 at 20.43.43
El jurat, format per l’historiador de l’art Joan Sala, la historiadora de l’art i comissària de l’exposició “L’absència” Mercè Vila, i l’artista Nahum Villèlia, van considerar l’obra de Plaja la més tècnica i expressiva, i per tant, la mereixedora d’aquest premi, valorat en 1.500 euros i patrocinat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Una col·laboració que la regidora de Cultura, Anna Colomer, espera que continuï: “Ara hem fet aquesta primera edició però la nostra intenció és que aquesta sigui la primera de moltes i que, per tant, es consolidi en pròximes edicions.
Es presenta l’audiovisual sobre Manel Surroca
Un dels moments més esperats de l’acte va ser la projecció del reportatge audiovisual “Malgrat l’absència, el color”, realitzat durant el Dia de l’Art, al mes de maig, amb els alumnes de l’escola Doctor Robert i de l’Institut Germans Vila Riera. Aquest audiovisual, de 15 minuts de durada, gira entorn de la figura de Manel Surroca i el significat del color. El reportatge està produït per Ottokar i realitzat per Jordi Vilar (realització i muntatge), Joan Tisminetzky (fotografia i càmera), Jordi Nico (música), Meritxell Vilar i Sergi Esgleas (grafisme) i Antaviana Films (postproducció).
unnamed