Jordi Iparraguirre digitalitza el llibre “Pirineu Català: Comarca de Camprodon”

L’enginyer informàtic, Jordi Iparraguirre i Vilarrasa, vinculat a Camprodon, pels seus orígens familiars i les seves habituals estades, és un apassionat de la Vall i també de les noves tecnologies. En les seves hores lliures digitalitza espais de casa nostra per contribuir a fer arribar el nostre patrimoni natural i arquitectònic al món. Fa uns anys ens sorprenia amb unes imatges panoràmiques d’indrets del municipi i avui amb el seu darrer projecte: la digitalització de l’emblemàtic llibre de Cèsar August Torres,  Pirineu Català: Comarca de Camprodon.
Tal com explica el mateix Iparraguirre “Dos motius m’han mogut de fer aquesta reedició. D’una banda l’estima a unes contrades que per orígens familiars trepitjo des de ben petit. De l’altra, la pròxima commemoració dels 170 anys del naixement (5 juliol 1851) i aviat els 100 anys de la mort (22 juny 1923) d’en Cèsar August Torras, fill predilecte de Camprodon per la seva tasca divulgadora de l’excursionisme i la comarca. I potser una tercera, poder gaudir de muntanyes i reviure grans paisatges tot vivint ara en un país força pla i en una època de confinaments i restriccions de moviment.”
Aquest treball, per posar a l’abast de tothom aquesta joia de l’excursionisme català, ha comportat hores de dedicació desinteressada de Jordi Iparraguirre que ara vol convertir l’edició digital en material descarregable, per a ebook, sense cap afany de lucre.
Iparraguirre explica com a curiositat que ha trobat algunes imprecisions d’ubicació en dues fonts i que ha adaptat el text al català actual.
Us animem doncs a visitar aquest espai web.