Gonzalo Rodríguez Gómez, guanyador del II Premi de Pintura Manel Surroca Pirineu de Girona

El guanyador ha estat premiat amb 1.500 euros, i la seva obra passarà a formar part del fons de l’Ajuntament.
Aquest dissabte, Cal Marquès ha estat l’escenari de l’acte de lliurament del Premi de Pintura Manel Surroca Pirineu de Girona. L’obra guanyadora de la segona edició del guardó ha estat Blaus i grisos a l´embarcador de Nervión, del cordovès Gonzalo Rodríguez Gómez, un oli sobre tela de 100×100 cm. L’obra premiada serà dotada amb 1.500 € i passarà a ser propietat de l’Ajuntament de Camprodon, formant part del seu fons per a ser exposada en qualsevol dels seus museus/espais.
Anna Colomer, regidora de Cultura de Camprodon, ha destacat “el gran nivell participatiu, qualitativament i quantitativament parlant, de l’entrega del premi d’enguany. Amb aquest guardó, homenatgem la figura de Manel Surroca de la millor manera possible: amb talent, creació i pintura, tres paraules molt vinculades al pintor nascut a Camprodon”.   
Els finalistes es van donar a conèixer fa unes setmanes, i van ser Blanca Amoròs amb l’obra Dalia de Agosto BOscar Santasusagna amb Un dia trobarem totes les respostesRadu Adrian Puiu amb AutoretratMercis Rossetti amb Lunes, martes o algun otro dia. Enguany, el jurat està format per un representant de l’Ajuntament, la comissària de l’Any SurrocaMercè Vila i l’artista Kim Perevalsky. El Premi compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona.
Sobre l’obra guanyadora
L’obra pertany a una sèrie de pintures realitzades al voltant de la ria de Nervión a Bilbao. Al llarg de la zona de Zorrotzaurre es troben algunes estructures de ferro que en el passat van servir per a l’amarratge i el lliurament de mercaderia al port. Avui en dia, tot i estar en desús, romanen al costat de les fàbriques com escultures capritxoses tallades pel temps.
Gonzalo Rodríguez Gómez (Còrdova, 1984) és llicenciat en Belles Arts i Màster Universitari en Art, Idea i Producció per la Universitat de Sevilla. Ha rebut diverses beques i ha format part de moltes col·laboracions, i té obres originals exposades en diferents punts de l’estat espanyol i altres indrets del món, com Regne Unit, Colòmbia, Perú, Estats Units o Argentina.
Premi pintura 6