Èxit de visitants a l’exposició “Cavallers i ferrers al castell de Rocabruna”

Un total de 4.714 persones van visitar la mostra durant els 30 dies que va estar oberta.
Expo Cavallers i Ferrers
Entre el 15 de setembre i el 10 de desembre, el monestir de Sant Pere de Camprodon ha acollit l’exposició “Cavallers i ferrers al castell de Rocabruna”, una mostra que ha exhibit 220 peces inèdites trobades durant els treballs de recuperació arquitectònica i arqueològica realitzats en aquest conjunt fortificat baix medieval de Camprodon. Fins a 4.714 persones van visitar l’exposició durant els 30 dies que va estar oberta –dissabtes, diumenges i festius–, que equival a una mitjana de 157 visitants diaris.
La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Camprodon, Anna Colomer, valora molt positivament aquestes xifres: “Amb aquesta exposició hem donat sentit a uns treballs de recuperació que es van iniciar el 2006 i que ens han permès redescobrir aquesta important fortificació medieval. Celebro que molta gent s’hagi interessat a veure-la”, afegeix Colomer, “perquè era una exposició que parlava, en definitiva, dels nostres orígens, de la vida quotidiana dels nostres avantpassats”.
Dels 4.714 visitants de l’exposició, cal remarcar que un 36% vam ser persones d’entre 26 i 45 anys, i un 35% d’entre 45 i 65 anys. També és força destacat el pic de visitants que es va registrar en els tres dies de la Fira de la Puríssima, durant els quals 614 persones van visitar l’exposició, una dada que també parla molt bé de l’aposta de l’Ajuntament de traslladar la fira de serveis a la plaça de Santa Maria.
‘Cavallers i ferrers al castell de Rocabruna’ també va ser exposada del 21 de març fins al 27 de maig a la Casa de Cultura de Girona.