Es presenta el Mountain Sports Festival de Camprodon, el punt de trobada per als amants dels esports de muntanya

L’esdeveniment tindrà lloc els dies 1, 2 i 3 de maig, i pretén ser una gran festa de l’esport de muntanya, que oferirà un gran ventall d’activitats com la Fira de Mostres amb productes relacionats amb aquest univers, exhibicions, tallers i excursions, entre altres.
El festival, organitzat per l’Ajuntament i Guies de Muntanya Nord Sud, s’ha presentat oficialment aquest divendres, 6 de març.  
A més, durant els tres dies també tindrà lloc la IV Trobada Interpirenaica de Micromineralogia i Sistemàtica de Camprodon – Rocabruna.
Cartell Mountain Sports Festival Camprodon
Tres dies per fer muntanya. Aquest és el lema del Mountain Sports Festival de Camprodon, la nova aposta de l’Ajuntament de Camprodon i Guies de Muntanya Nord Sud. La proposta s’ha presentat al consistori aquest divendres, 6 de març, com una festa de l’esport de muntanya, pensada per a tota la família i públics, i realitzada al cor del Pirineu: Camprodon. El Festival tindrà lloc els pròxims 1, 2 i 3 de maig.
A l’acte de presentació d’aquest divendres han participat Xavier Guitart, alcalde de la vila; M. Àngels Reixach, regidora de Cultura i Jaume Vila, director del festival. Guitart ha destacat que “des de l’Ajuntament, ens sentim orgullosos d’aquesta aposta, que de ben segur arribarà ben lluny, i que es realitzarà gràcies al treball conjunt i la unió d’esforços amb el sector privat”. L’alcalde també ha agraït “la contribució de la resta d’entitats i empreses com el Casal Camprodoní”. Finalment, convida “als veïns i visitants a participar de la gran oferta d’activitats programades per a l’ocasió”. Per la seva banda, la regidora Reixach ha volgut explicar que “des dels més petits als més grans podran gaudir de les propostes que ofereix aquest esdeveniment”.
Jaume Vila, director del festival, ha dedicat un agraïment al consistori camprodoní, que “des del primer moment ha cregut i apostat per aquest projecte que té com a objectiu la promoció turística de Camprodon i la Vall. Un territori conegut i ideal per practicar esports de muntanya”. Vila assegura que seran “tres dies non stop d’esports, activitats i bon ambient”.
El projecte també reafirma la voluntat d’aquest ajuntament per impulsar iniciatives que impliquin la col·laboració entre el sector privat i públic, i a través de les quals es dinamitzi el calendari de la vila amb una oferta transversal, que reverteixi en l’àmbit social, econòmic i turístic, i serveixi per exposar els atractius que tenen Camprodon i la Vall.
 
 
Un punt de trobada de l’esport de muntanya amb una gran varietat de propostes
L’objectiu de l’esdeveniment és el de donar a conèixer les grans possibilitats que el Pirineu de Girona ofereix per a la pràctica d’esports de muntanya. El festival esdevindrà un punt de trobada on els amants de l’esport i la natura gaudiran amb una gran oferta lúdica i cultural que comptarà amb diverses activitats com la Fira de Mostres de material de muntanya, curses, xerrades, tallers, una zona infantil, projeccions de pel·lícules de muntanya, excursions i concerts (el Festival Microclima 2020 donarà el tret de sortida en el marc del festival).
Els visitants, doncs, podran provar les seves habilitats i participar en exhibicions de trail running, mountain bike, escalada, trekking o nòrdic walking. Aquestes activitats estaran distribuïdes per diferents punts neuràlgics de Camprodon, com la Plaça de la Vila, l’Espai U d’Octubre, la Plaça Santa Maria, la Plaça del Carme, la Torre del Coll o Cal Marquès.
L’etiqueta del festival perquè la gent interactuï a xarxes i comparteixi la seva experiència serà #MountainSportsFestival.
 
Mountain Sports Festival Camprodon 4
La IV Trobada Interpirenaica de Micromineralogia i Sistemàtica de Camprodon – Rocabruna
Durant aquests tres dies, i de forma paral·lela, també tindrà lloc la IV Trobada Interpirenaica de Micromineralogia i Sistemàtica de Camprodon i Rocabruna. L’exposició de minerals estarà instal·lada al Pavelló Vell de la vila, i en la present edició es duran a terme un seguit d’activitats com “Troba el teu mineral al sorral”, tallers d’introducció a la mineralogia o el concurs de la millor peça, entre altres. A la jornada de tancament, l’últim dia, es podrà participar en una sortida guiada amb els membres del Grup Mineralògic de Catalunya, organitzadors de l’esdeveniment.