Es commemoren 360 anys de la signatura del Tractat dels Pirineus

La jornada serà l’1 de juny, i acollirà una sortida guiada, conferències, presentacions i la visita a una exposició.
El pròxim dissabte, 1 de juny, tindrà lloc una jornada amb motiu de la commemoració dels 360 anys de la signatura del Tractat dels Pirineus, amb un recorregut per tot el procés de la delimitació i el significat de la frontera actual.
Al matí, la primera activitat començarà a les 8.30 h amb “De Muga a Muga per Molló”, una sortida guiada a peu des de Coll d’Ares. Es tracta d’un recorregut amb el guiatge de Guies Roc Blanc, per la delimitació del municipi de Molló amb França. L’activitat tindrà una durada de 4 h 30 m i és gratuïta, però requerirà inscripció prèvia al correu electrònic: mancomunitat@valldecamprodon.org.
Ja a la tarda, a les 18 h a l’Ajuntament de Molló, Josep Coma, alcalde del municipi, i Xavier Juncà, president de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, donaran la benvinguda a la jornada. A les 18.10 h es durà a terme la ponència: “L’Edat Moderna a la Vall de Camprodon i el Tractat dels Pirineus”, en el marc del projecte PATRIMC@T-POCTEFA, a càrrec d’Alícia Guillaumes. A les 18.30 h s’acollirà la conferència: “La delimitació de la frontera hispano-francesa”, a càrrec del Doctor per la Universitat de Barcelona, Joan Capdevila.
Finalment, a les 19.30 h, es clourà la jornada i s’aprofitarà per realitzar una visita a l’exposició gratuïta: “360 anys de la signatura del Tractat dels Pirineus. La frontera: terra de pas”, que es podrà veure fins al 16 de juny de forma gratuïta.
Història i passat de la Vall de Camprodon
“Commemorem a la Vall” és un programa cultural de sis anys de durada, que té com a objectiu principal el de destacar personatges i fets del territori, a través d’una proposta d’actes i accions que contribueixin culturalment i socialment a la Vall de Camprodon. Enguany, s’emmarquen dins de: “2019 Any del Turisme Cultural a Catalunya”.
La proposta cultural està organitzada per la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, amb el suport dels 6 municipis de la Vall: Camprodon, Llanars, Molló, Sant Pau de Segúries, Setcases i Vilallonga de Ter; la Diputació de Girona; el Consell Comarcal del Ripollès i el Club de Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava-Pirineu-Girona.
20190601 cartell programa actes