Entra parcialment en funcionament la nova torre de telecomunicacions

Gràcies a la posada en marxa parcial d’aquesta infraestructura, es veuran incrementades la velocitat i la capacitat de connexió a internet, posant fi així als problemes que s’arrossegaven des de fa anys en alguns nuclis del municipi.
La torre de telecomunicacions que ha de donar servei de telefonia, televisió i internet als veïns i veïnes de Rocabruna, Beget, Salarça, Bolòs i Font Rubí ja està parcialment en funcionament. Un cop superada la fase de proves, la nova infraestructura ha començat a prestar connexió a internet. A partir d’ara, es gaudirà d’un gran augment de la velocitat –es passa dels 20-30 als 1.200 milisegons- i també d’una capacitat de 3 a 6 megues de baixada (ampliables a 10) i 1 de pujada-. Per tant, s’oferirà un millor servei a un cost menor amb un augment de velocitat i amb una capacitat de navegació il·limitada.
La posada en marxa parcial de la torre representa la culminació de la primera fase d’un procés llarg que, des de bon principi, ha estat entre les prioritats de l’actual govern municipal. “Estem molt satisfets de poder oferir un millor servei d’internet als veïns i veïnes. Era una necessitat històrica que calia resoldre; ara estem focalitzats en acabar la segona fase i, així, poder donar quan abans millor, senyals de telefonia mòbil i televisió”, explica l’alcalde de Camprodon, Xavier Sala.
La torre de telecomunicacions s’aixeca en una finca privada en sòl no urbanitzable del Serrat dels Boixos, a Montagut i Oix (Garrotxa). Aquest emplaçament permet donar la màxima cobertura possible, generant el mínim impacte ambiental i garantint l’optimització dels recursos disponibles.

10307e6d-f574-4152-9256-f8f09c766b04