En marxa la primera fase de les obres de la torre de telecomunicacions

Les màquines obren camí en els terrenys on s’ubicarà el repetidor, al terme municipal de Montagut i Oix (Garrotxa). Pròximament es licitarà la segona fase, consistent en l’electrificació de la torre, que compta amb una partida pressupostària de 117.207,48 euros.
Obres torre de telecomunicacions
L’Ajuntament de Camprodon té el ferm compromís d’enllestir durant aquest 2018 les obres de la torre de telecomunicacions, una infraestructura prioritària en el territori per resoldre el dèficit de cobertura que pateixen els nuclis de Rocabruna, Beget, Salarça, Bolòs i Font Rubí. Fa unes setmanes es van iniciar els treballs corresponents a la primera fase del projecte amb el desbrossament de la zona on s’ubicarà la torre i actualment es treballa en l’obertura del camí que ha d’arribar fins al lloc exacte on s’ubicarà el repetidor. Aquesta via d’accés té aproximadament uns 700 metres. Aquesta primera fase també contempla l’aplanament del terreny i la fonamentació de la mateixa torre.
L’alcalde de Camprodon, Xavier Sala, assegura que les obres avancen segons els terminis previstos: “Com ja hem repetit en diverses ocasions, aquest 2018 serà l’any de culminació de la tan reivindicada i necessària torre de telecomunicacions, una infraestructura imprescindible pel territori i injustament desatesa durant molt de temps per les administracions superiors”.
I és que durant aquest 2018 també està previst que s’executi la segona fase del projecte, que consistirà a estendre una línia de baixa tensió d’1,5 quilòmetres per subministrar de corrent la torre. En el pressupost municipal del 2018, aprovat el passat mes de novembre, l’equip de govern va incloure una partida de 117.207,48 euros per abordar aquesta segona fase.
La torre de telecomunicacions s’aixecarà en una finca privada en sòl no urbanitzable del Serrat dels Boixos, a Montagut i Oix (Garrotxa). Aquest emplaçament permetrà donar la màxima cobertura possible, generant el mínim impacte ambiental i garantint l’optimització dels recursos disponibles.