Els tractors ja podran circular pel túnel de Collabós

Els vehicles agrícoles que circulin per la carretera N-260 entre la Garrotxa i Camprodon hauran d’anar degudament senyalitzats
camprodon tractorEls tractors ja poden accedir al túnel de Collabós, a la carretera que uneix la Garrotxa amb la Vall de Camprodon, al seu pas per Campdevànol i Sant Joan de les Abadesses. Caldrà que els propietaris dels tractors sol·licitin una autorització, que s’haurà de renovar anualment. Un cop l’obtinguin, hauran de col·locar una senyal a la part posterior del vehicle, sempre visible per la resta d’usuaris de la carretera.
Els tractors, però, no podran circular-hi en horari nocturn ni els caps de setmana entre les 13 hores del divendres i les 22 hores del diumenge, així com en dies festius. Tampoc està autoritzada la circulació durant les operacions especials de trànsit.
A més, els vehicles agrícoles hauran de circular a una velocitat aproximada de 40 km/h i, en cas de ser inferior, hauran d’anar acompanyats dels Mossos d’Esquadra. El pas dels tractors pel túnel de Collabós s’haurà de comunicar via telefònica al centre de control de Sant Joan les Fonts (972 293 031) per adaptar la senyalització de la zona. No està permesa la circulació amb càrrega que sobresurti del vehicle ni la generació de residus que afectin a la circulació.
El desbloqueig de l’autorització de l’accés de tractors al túnel s’ha fet a instància dels Ajuntaments més directament implicats, sobretot Camprodon i Sant Joan de les Abadesses.