Els alcaldes de la Vall de Camprodon es concentren per la falta de metges de capçalera

Aquest dijous, davant del CAP de Camprodon, alcaldes i alcaldesses han expressat el seu malestar al Departament de Salut de la Generalitat.
Aquest dijous, 13 de juny, a les 10 h del matí s’ha produït una concentració amb tots els alcaldes i alcaldesses de la Vall de Camprodon per tal de protestar contra la decisió de reduir el personal sanitari en el territori. El passat 4 de juny, tots els municipis de la Vall de Camprodon van rebre, de part de l’Equip d’Atenció Primària de Camprodon, una comunicació on s’informava que de l’1 de juliol al 31 d’agost es deixaria de fer assistència als consultoris dels pobles de la Vall. Igualment passava amb la Residència Geriàtrica Municipal, per manca de professionals especialistes en medicina familiar i comunitària.
Xavier Juncà, regidor de l’Ajuntament de Camprodon i President de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, ha afirmat que “amb la nostra protesta, esperem que el Departament de Salut prengui mesures i que reconsideri la decisió de retallar els serveis sanitaris als pobles de la Vall”.
Camprodon es troba en un entorn rural i de muntanya amb la població envellida, de manera que la majoria de pacients són persones grans a les quals els és difícil desplaçar-se cap al consultori de Camprodon. A més, pel fet de ser una zona rural, la freqüència de transport públic és molt reduïda. A aquest fet se suma que, durant els mesos d’estiu, la Vall de Camprodon veu triplicada la seva població, per tant les necessitats mèdiques també es veuran incrementades creant el col·lapse al consultori de Camprodon.
 Cap Camprodon 2